14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πήχτρα στον κόσμο το καράβι από Γαύδο για Σφακιά – Συνέλαβαν τον καπετάνιο

Ημερομηνία:

Το είχαμε επισημάνει και στην εφημερίδα μας, το γεγονός ότι ενώ τα μέτρα τηρούνται στα μεγάλα πλοία, στα μικρά καράβια κυρίως στη νότια Κρήτη γίνεται το… έλα να δεις.

Έτσι και στο καραβάκι που κάνει τη διαδρομή από Γαύδο για Σφακιά, αφού ενώ σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να βρίσκονται εντός του 60 άτομα, μετά την καταμέτρηση βρέθηκαν 98.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, μετά από καταμέτρηση επιβατών που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χώρας-Σφακίων, σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Καραβε Γαύδου με προορισμό το λιμένα Χώρας Σφακίων, διαπίστωσαν ότι είχαν επιβιβαστεί σε αυτό ενενήντα οκτώ (98) επιβάτες, ενώ το πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου ορίζει ως μέγιστο αριθμό επιβατών τους εβδομήντα πέντε (75) σε κανονικές συνθήκες.

Παράλληλα μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου που τηρείται για την ειδική συνθήκη προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού Covid-19 (διασφάλιση μεταφοράς επιβατών κατά ανώτατο όριο 80% του αρχικού αριθμού) έπρεπε να μεταφέρει εξήντα (60).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, κινήθηκε διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για υπεράριθμους επιβάτες, για μη τήρηση των μέτρων σχετικά με τον ιό Covid-19, καθώς και πειθαρχικών κυρώσεων κατά του Πλοιάρχου του πλοίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...