20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Παγκρήτια διαδήλωση ενστόλων στα Χανιά

Ημερομηνία:

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται και οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας και στην Κρήτη εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Σε κοινή σύσκεψη των προεδρείων των 15 πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας Κρήτης (εν ενεργεία & αποστράτων) που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Παγκρήτιας Συνδιάσκεψηςστο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Παγκρήτιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00΄ στα Χανιά.

Το Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας αποφάσισε επιπλέον να δώσει δυναμικό παρών και στην Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Σωμάτων Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την 06-09-2013 και ώρα 17:00΄ ενόψει Δ.Ε.Θ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας δηλώνει παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις των Σωμάτων Ασφαλείας « Στρατός ενωμένος ποτέ Νικημένος!!! » Αγώνας μέχρι τη δικαίωση!!! Μετρούν τη δύναμή μας, θα λάβουν την απάντηση!”

Η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας

“Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,
Την προσεχή Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 17:00, ο αγωνιστικός παλμός του ενωμένου μετώπου των Αστυνομικών, των Λιμενικών και των Πυροσβεστών, αυτού που τρόμαξε τους κυβερνώντες πριν ένα χρόνο με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας στην Αθήνα, θα ακουστεί και πάλι, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

Η υπομονή που μας ζητήθηκε να επιδείξουμε έχει εξανεμισθεί υπό το βάρος της υπηρεσιακής και προσωπικής ανασφάλειας, της ανέχειας, της κατάρρευσης του συστήματος υγείας και περίθαλψης, των υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών διώξεων, των καθημερινών υπηρεσιακών προβλημάτων και των ολοένα αυξανόμενων απαιτήσεων της Υπηρεσίας.

Αντιμετωπίζοντάς μας ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους με υποχρεώσεις και δικαιώματα, πετσόκοψαν τους μισθούς μας σχεδόν στο μισό, ρήμαξαν τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, έβαλαν χέρι στον ερανικό λογαριασμό για τους αναξιοπαθούντες συναδέλφους και τις οικογένειες των θυμάτων εν ώρα καθήκοντος, ενώ έχουν απαίτηση να λειτουργήσουμε τις Υπηρεσίες ακόμα και με δικά μας έξοδα!

Με τους σθεναρούς αγώνες μας, μέχρι στιγμής, γνωρίζετε ότι δεν έχουν ισχύσει ακόμα οι ψηφισμένες νέες περικοπές για το 2014, ύψους 88,2 εκατ. € σε όσους υπηρετούν και κατά 161,8 εκατ € στους συνταξιούχους. Οι τροϊκανοί επανέρχονται όμως δριμύτεροι κι εμείς έχουμε ιερή υποχρέωση να τους δείξουμε την αξία μας: Τιμώντας την στολή του Έλληνα Αστυνομικού – Πυροσβέστη – Λιμενικού, οφείλουμε να δώσουμε δυναμικό παρών στο προσκλητήριο της Ομοσπονδίας και να βροντοφωνάξουμε από τη Θεσσαλονίκη να απευθυνθούν στους λυμεώνες της χώρας και όχι στους σκληρά εργαζόμενους.

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Ειδικά εσύ που εκφράζεις την οργή και την αγανάκτησή σου μακριά από τις αγωνιστικές μας γραμμές, συνειδητοποίησε ότι ΤΩΡΑ σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Απάντησε σε αυτούς που σε θεωρούν «νούμερο», «μπάτσο» και ότι άλλο αισχρό χαρακτηρισμό χρησιμοποιούν κάθε φορά για να σε απαξιώσουν, ότι είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με αρχές και αξίες, ιδανικά και οράματα.

Μην επιτρέψεις σε κανέναν να υπολογίζει τη συμμετοχή σου στη διαδήλωση με «διαδηλώμετρα», στρέφοντας τελικά την όποια δικαιολογημένη ή μη απουσία σου εναντίον όλων μας.”

Είμαστε δυνατοί, είμαστε χιλιάδες, μπορούμε να τους σταματήσουμε!

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...