15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παγκρήτια συνάντηση για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας

Ημερομηνία:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου διοργανώνει στην Ιεράπετρα την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 7.30 μμ, στο παρκάκι δίπλα στο δημαρχείο, παγκρήτια συνάντηση για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας με ομιλητές:• τον Ανδρέα Ξανθό, γιατρό, βουλευτή Ρεθύμνου, υπεύθυνο του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ
• τον Κωστή Δερμιτζάκη, φαρμακοποιό, βουλευτή Λασιθίου και
• την Μαρία Λαντζανάκη, γιατρό του νοσοκομείου Ιεράπετρας, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν επίσης:
• ο Ανδρέας Λιοδάκης, πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ του νομού Χανίων
• ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ του νομού Ρεθύμνου
• ο Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου
• ο Αντώνης Τσικαλουδάκης, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας
• ο Ανδρέας Μπουνιαλέτος, γιατρός του νοσοκομείου Ιεράπετρας και
• ο Μπάμπης Σαρίδης, γιατρός του νοσοκομείου Σητείας.
(Συμμετοχές αναμένουμε επίσης από το νομό Ηρακλείου)

Η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο υγείας τον Ιούνιο έκανε φανερό ότι ο χώρος της δημόσιας υγείας μπαίνει στο στόχαστρο της τρόικας. Ο νέος υπουργός δεν απογοήτευσε τους εντολοδόχους του και προχώρησε άμεσα σε κλείσιμο νοσοκομείων, ενώ διακηρύττει συνεχώς την προσήλωσή του στον στόχο της διάλυσης αυτού που γνωρίσαμε ως δημόσια περίθαλψη. Εν μέσω λοιπόν μιας πραγματικής ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα, με νοσοκομεία να κλείνουν, υγειονομικό προσωπικό ελλιπές και σε διαθεσιμότητα, νέους γιατρούς να μεταναστεύουν στο εξωτερικό και τον ελληνικό λαό να φτωχαίνει, να αρρωσταίνει και να αυτοκτονεί, η ανάγκη να αγωνιστούμε για να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι πια ζήτημα ζωής και θανάτου.
Ο λαός της Ιεράπετρας εδώ και χρόνια δίνει έναν αγώνα για την υπεράσπιση του νοσοκομείου της πόλης, που αποτελεί παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί από τη νοτιότερη πόλη της Ελλάδας να ανοίξει τη συζήτηση για ένα κοινό μέτωπο υγειονομικών και λαού όχι απλώς για την υπεράσπιση του ΕΣΥ, αλλά για την υπεράσπιση της ίδιας της υγείας και της ζωής του ελληνικού λαού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...