21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παγκρήτιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Ελληνικός οργανισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής διοργανώνουν τον περιφερειακό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Την Κυριακή στις 25 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:30, στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΚΗ (περιοχή Πατέλες, Κηπούπολη).Στον διαγωνισμό υπάρχουν τρείς κατηγορίες και συμμετέχουν οι μαθητές των σχολείων της Κρήτης που δήλωσαν συμμετοχή.

Το θέμα του διαγωνισμού για τους μαθητές του δημοτικού είναι ο εποικισμός του Άρη, για το γυμνάσιο η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και επικοινωνίες και για το Λύκειο η αειφόρος ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα. Όλες οι κατασκευές είναι με τουβλάκια LEGOκαι αυτοματισμούς που ελέγχονται από υπολογιστές.

Η παρουσία όλων μας, εμψυχώνει τα παιδιά που συμμετέχουν, τους εθελοντές δασκάλους και γονείς που έχουν το ρόλο του προπονητή αλλά και δίνει ερεθίσματα σε όλα τα παιδιά για δημιουργία δείχνοντας έναν άλλο τρόπο χρήσης του υπολογιστή και έναν διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...