24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας: Το ενεργό πολιτικό σώμα έχει καταντήσει, ξένο εθελόδουλο σώμα, υπηρετώντας εις βάρος μας άθλιους θεσμούς, οικονομικούς δολοφόνους, δηλαδή, Τρόϊκα, Δ.Ν.Τ. και ομίλους

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Παγκρήτιου Δικτύου Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας:

Με το κλείσιμο και των φετινών εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης δε μπορούμε να μην καταθέσουμε τις εκτιμήσεις μας σαν Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας για την πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα στη χώρα μας.

Κατά κοινή αποδοχή, βρισκόμαστε εδώ και 7 χρόνια σε μια οικονομική γερμανική κατοχή, μνημονιακού τύπου που λειτουργεί πλήττοντας κυρίως τις μεσαίες και τις κατώτατες κοινωνικές τάξεις.

Έχουμε επίσης αντιληφθεί ότι το ενεργό πολιτικό σώμα, στην πλειοψηφία του, έχει απεμπολήσει το ρόλο του που είναι να θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του λαού, ούτως ώστε ο λαός να είναι το κυρίαρχο πολιτειακό όργανο, σύμφωνα με το σύνταγμά μας, με όρους διαφάνειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντ’ αυτού έχει καταντήσει, ξένο εθελόδουλο σώμα,  υπηρετώντας εις βάρος μας άθλιους θεσμούς, οικονομικούς δολοφόνους: Τρόϊκα, Δ.Ν.Τ. και ομίλους.

Εξίσου δραματικά καταστροφικό, αναδεικνύεται και το έλλειμμα ενός ενιαίου μετώπου, που υψώνοντας το ανάστημα θα είχε τη δυναμική μιας νέας πατριωτικής απελευθερωτικής δράσης. Αντ΄ αυτού ακούγονται πολλές φωνές με κοινή αφετηρία (την υπηρεσία του λαϊκού συμφέροντος), που βάλλουν, υποτίθεται κατά του κοινού εχθρού, αλλά αδυνατούν να στοιχηθούν κάτω από ένα κοινό σχεδιασμό, εξυπηρετώντας έτσι μέσα από την πολυδιάσπαση, τον εχθρό του λαού, που παραμένει σταθερά ο κυρίαρχος.

Έτσι κερδίζουν κατεξοχήν, οι γαλλογερμανικές τράπεζες  και προάγεται όλο το εγχώριο νεοφιλελεύθερο καθεστώς που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, της Α.Α.Δ.Ε.( Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων), καθώς και τις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στοχεύουν να καταντήσουν το νεοέλληνα, απάτριδα, ανέστιο, ακτήμονα , περιφερόμενο οικονομικό μετανάστη, στις ευημερούσες χώρες της Δύσης.

Επειδή μια τέτοια εξέλιξη αναδεικνύει το μέγεθος μιας επελαύνουσας βαρβαρότητας, με τη σφραγίδα της Ε.Ε. με πάμπολλες τραγικές συνέπειες που τις ζούμε καθημερινά, καλούμε όσες-ους, αισθάνονται το βάρος της εθνικής τραγωδίας να πιέσουν ο καθένας από τη θέση του για την ενοποίηση απελευθερωτικών δυνάμεων, ελεγχόμενων από τα κάτω, ικανών να υλοποιήσουν σχεδιασμούς νίκης.

Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα μας με όσες δυνάμεις και συλλογικότητες στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αντιπαλεύουν αυτή την πραγματικότητα που μας συνθλίβει σα λαό, καταγγέλοντας την αδηφάγα πολιτική της Ε.Ε , το δυσβάσταχτο χρέος και τις συνακόλουθες πολιτικές λιτότητας που μας χάρισε η παραμονή πάσει θυσία στο ευρώ!

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.

Ηράκλειο:Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)

Ρέθυμνο: Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)

Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)

Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)

Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.

"google ad"

Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...