19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Παγκρήτιο συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο – Πώς θα ταξιδέψουν διαδηλωτές από τα Χανιά – Κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και από τους Δασκαλους

Ημερομηνία:

Το Νομαρχιακό Τμήμα Νομού Χανίων καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του Νομού να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο 16/1/2016 στο Ηράκλειο, από την ΑΔΕΔΥ και όλα τα Νομαρχιακά τμήματα της Κρήτης για τις, όπως σημειώνεται σε σχετικό κείμενο “αντιλαϊκές και αντιασφαλιστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, που προκαλούν για άλλη μια φορά μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας και κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων”.

Για τη δωρεάν μετάβαση στο Ηράκλειο λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τα Χανιά το Σάββατο 16/1/2016 στις 09:00 π.μ. από την πλατεία Δικαστηρίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Καθολικό δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση χωρίς προυποθέσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
· Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του Γ΄ Μνημονίου και τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
· Αποκατάσταση των αποθεματικών των ταμείων από απώλειες δομημένα ομόλογα, κούρεμα PSI κ.α.

Κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό από τους Δασκαλους

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι δασκάλοι οι οποίοι μέσω του συλλογικού τους οργάνου καλούν σε συμμετοχή σε σύσκεψη σωματείων την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο και συμμετοχή στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Όπως γνωρίζετε πλέον όλοι το ασφαλιστικό, η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων, μετά τις προτάσεις της κυβέρνησης οδηγείται σε πλήρη κατάρρευση. Θίγονται βασικά κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, οι οποίοι μετά από χρόνια προσφοράς και εργασίας δέχονται νέο πλήγμα.

Οφείλουμε να αντισταθούμε για να ανατρέψουμε τις κυβερνητικές πολιτικές.

Ο Σύλλογος μας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την απόκρουση των αντιλαϊκών αυτών μέτρων:

Καλεί τα μέλη του σε σύσκεψη Σωματείων την Πέμπτη 14-1-2016 στοØ Εργατικό Κέντρο στις 7.00 με θέμα τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

"google ad"

Συμμετέχει στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα Ν.Τ.Ø της ΑΔΕΔΥ  το Σάββατο 16/01/2016 στο Ηράκλειο  ( πλατεία Ελευθερίας) στις 12:00΄.

Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία, που θα ξεκινήσουν από το Δικαστήρια στις 09:00΄.

Συγκαλεί  Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 18 – 1 -2016 στοØ 16ο Δ.Σχ. στις 6.30 με θέμα τις εξελίξεις σε εργασιακά και εκπαιδευτικά.

Το Δ.Σ  καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συστρατευτεί στον κοινό αγώνα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ