19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Εκατοντάδες Κρητικοί διαδήλωσαν κατά του φασισμού στα Χανιά [φωτό/βίντεο]

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 22 Μαρτίου,στα Χανιά το Παγκρήτιο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο. Το κάλεσμα είχε δωθεί για τις 12.30 το μεσημέρι όταν και άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι διαδηλωτές στην πλατεία Αγοράς. Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες και χαιρετισμοί από εκπρόσωπους του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Χανίων, Εργατικό Κέντρο Χανίων, ΕΛΜΕ Χανίων, Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Ένωση Γιατρών Χανίων, Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, Ένωση Γονέων, ΚΕΕΡΦΑ.

Επίσης από την ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου η κα Ναταλία Ανδριανού, η οποία ξεκίνησε τρεις μέρες πριν και περπάτησε όλη την απόσταση από το Ηράκλειο έως τα Χανιά με αφορμή το Παγκρήτιο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο και σε διαμαρτυρία κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο 

Κείμενο και φωτογραφίες/βίντεο: Νίκος Ν. Αγγελάκης

βίντεο από την πορεία

[youtube id=”7xnd10-b2Ag” width=”620″ height=”360″]

Χαιρετισμούς και σύντομες ομιλίες απηύθυναν τέλος ο Σεραφείμ Ρίζος, υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κυριακάκης Γιάννης από την αντικαπιταλιστική παρέμβαση Κρήτης, Σαρρής Γιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με την Πρωτοβουλία Πολιτών ενώ ο Τάσσος Βάμβουκας, επίσης υποψήφιος δήμαρχος Χανίων απυήθυνε χαιρετισμό δίχως να ανέβει στο βήμα.

Στο τέλος των ομιλιών, ο Σεραφείμ Ρίζος, κάλεσε τους διαδηλωτές να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονηθέντος, Παύλου Φύσσα.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης όπου οι 1000 περίπου διαδηλωτές ακολούθησαν την πορεία Χατζημιχάλη Γιάνναρη, τον γύρο της πλατείας 1866, διέσχισαν κατά μήκος την οδό Κυδωνίας και Αποκορώνου, ανηφόρισαν την Διονυσίου Σολωμού για να περάσουν από την οδό Τζανακάκη έως τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου και σταμάτησαν για λίγα λεπτά και ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα.

Στη συνέχεια το σώμα της πορείας κατευθύνθηκε προς την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς όπου και πραγματοποιήθηκε συναυλία με τα συγκροτήματα Cosmonuts από τα Χανιά, Sludgedrops και Maker από το Ρέθυμνο, Στιχομυθία/Στιλέτα επίσης από Ρέθυμνο, Βία/Αινιγματικός από Ηράκλειο και οι X-tacy από Χανιά.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Εκτός από τα Χανιά, πορείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών πόλεων και σε άλλες περιοχές σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Νίκος N.Αγγελάκης
Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...

Κρήτη-Επιδοτήσεις: “Ανάσταση” για χιλιάδες αγρότες

Ανάσταση για χιλιάδες αγρότες της Κρήτης καθώς ξεκινούν από...