20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΠαΓΝΗ: Λουκέτα, απαγόρευση επισκεπτηρίου και rapid tests για να μπει “φρένο” στη διασπορά

Ημερομηνία:

Με αυστηρές οδηγίες, λουκέτα στις πόρτες πυρασφάλειας – απ’ όπου, μεταξύ των άλλων, μπαίνουν παράτυπα συνοδοί ασθενών στο νοσοκομείο – κλείδωμα στις εξωτερικές πόρτες των διαδρόμων του νοσοκομείου από τις 6:30 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ, πλήρη απαγόρευση του επισκεπτηρίου και αυστηρή επίβλεψη από το προσωπικό ασφαλείας, επιχειρεί η διοίκηση του ΠαΓΝΗ να βάλει “φρένο” στη σοβαρή ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως έχει γράψει ήδη το Cretalive, μέσα σε λίγες ώρες εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο 41 κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς. Συνολικά, θετικοί βρέθηκαν 19 νοσηλευόμενοι ασθενείς του νοσοκομείου, 11 συνοδοί, 5 γιατροί, εκ των οποίων οι 4 είναι εμβολιασμένοι, και 6 νοσηλευτές, εκ των οποίων οι 5 είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με κατεπείγοντα έγγραφά τους προς όλους  τους διευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων, τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Διαμαντής Κοφτερίδης, καθορίζουν τα επιπλέον μέτρα πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό μεταξύ των οποίων προβλέπονται:

  • rapid test σε κάθε νέα εισαγωγή ασθενούς και μοριακός έλεγχος ένα 24ωρο μετά,
  • rapid test δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη της κάθε κλινικής σε συνοδούς που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι
  •  rapid test κάθε δύο ημέρες σε αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένες
  • ενώ σε σχέση με το υγειονομικό προσωπικό συστήνεται αποχή από την εργασία ακόμα και αν κάποιος εμφανίσει ήπια συμπτώματα.

Επίσης, τα μέλη των κλινικών στις οποίες έχουν βρεθεί τα κρούσματα  – καθώς θεωρούνται “ύποπτα” για ανάπτυξη της νόσου – θα υποβάλλονται καθημερινά σε rapid test ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι η διασπορά αφορά στην παθολογική, την παθολογική ογκολογική και την νευρολογική κλινική, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε αυτές τις κλινικές, μεταφέρθηκαν στην κλινική covid.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...