14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Παλαιστίνη: Στα κατεχόμενα η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Ημερομηνία:

Η Παλαιστίνη είναι προγραμματισμένο να λάβει σήμερα, Τρίτη, την πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της covid-19, δηλαδή 5.000 φιαλίδια, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Τα εμβόλια θα μεταφέρει εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μέσω της Ιορδανίας, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ επεσήμανε ότι το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει εγκρίνει την εισαγωγή του Sputnik V.

Την προηγούμενη εβδομάδα το ρωσικό εμβόλιο κατά της covid-19 έλαβε «έγκριση για έκτακτη χρήση» από το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων, προκειμένου να χορηγηθεί σε όσους ζουν στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η επιτυχία του Ισραήλ με τα εμβόλια και οι παρατημένοι Παλαιστίνιοι
Την ώρα που οι Παλαιστίνιοι θα λάβουν σήμερα τα πρώτα εμβόλια, όλος ο κόσμος μιλά για την… επιτυχία των Ισραηλινών σε ότι αφορά τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Από τις 19 Δεκεμβρίου, όταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19 σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και πανηγυρικό κλίμα, μέχρι και την περασμένη Πέμπτη είχε ήδη σπάσει το όριο των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων που έκαναν την πρώτη δόση του.

Μια «επιτυχία» όμως που έχει πολλές σκοτεινές πλευρές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Το Ευρωκοινοβούλιο «στριμώχνει» ασφυκτικά την κυβέρνηση

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της κυβέρνησης να μεταβιβάσει το σύνολο της...

Γάζα: Ο λιμός ως όπλο

Οι συνομιλίες ενόψει της κήρυξης ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα...