16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παλαιστίνιος πρεσβευτής στην Αθήνα: «Η εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ πρέπει να έχει συνέπειες»

Ημερομηνία:

«Αυτή είναι μια άλλη μαύρη μέρα για τους Παλαιστινίους» αναφέρει για τη χθεσινή αιματοχυσία στη Γάζα ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι. Σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει το συνεχιζόμενο, όπως αναφέρει «αποτρόπαιο αιματοκύλισμα που διαπράχθηκε ψυχρά από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εναντίον αθώων Παλαιστίνιων πολιτών».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τουμπάσι τονίζει πως «το Ισραήλ πρέπει να θεωρηθεί υπόλογο για τα εγκλήματα αυτά».

Παράλληλα, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα και σε όλα τα κράτη «που δεν συμμετείχαν στα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ χθες και για τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή νομιμότητα και τα εθνικά δικαιώματα των Παλαιστινίων σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών» όπως επισημαίνει.

Τέλος, ο κ. Τουμπάσι μεταφέρει τα εγκάρδια συλλυπητήρια της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστίνης στην Αθήνα στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα «διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά στην ισραηλινή αδικία και κατοχή» όπως συμπληρώνει και εύχεται στους τραυματισμένους ταχεία ανάρρωση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα πως το κράτος της Παλαιστίνης ανανεώνει το αίτημά του για την ταχεία δημιουργία μιας ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με αυτή την κατάσταση της «απρόκλητης δολοφονίας και στόχευσης των πολιτών» και προστίθεται: «Αυτή η εγκληματική συμπεριφορά πρέπει να έχει συνέπειες. Η ακεραιότητα και η αξιοπιστία του διεθνούς συστήματος εξαρτάται από τη διασφάλιση της λογοδοσίας».

Συμπληρώνεται πως «το κράτος της Παλαιστίνης κήρυξε τρεις μέρες πένθους και μια ημέρα γενικής απεργίας στη χώρα σήμερα, στη μνήμη των Παλαιστινίων, που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στα σύνορα της Γάζας από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις».

Ακόμα εκφράζεται η αποφασιστικότητα της Παλαιστίνης να συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και να συνεργάζεται με κράτη που μοιράζονται τις ίδιες αξίες για τη διαρκή υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...