15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παλιού και νέου τύπου φασισμός

Ημερομηνία:

Του Κώστα Σπ. Ντουντουλάκη

Η διαφορά μεταξύ ελεύθερα, έντιμα σκεπτόμενων πολιτών, και φασιστοειδών παλαιού ακροδεξιού είτε δήθεν “πολυπολιτισμικού” – νεοταξίτικου τύπου. *Γεγονός πρώτο: Στις 8/11/2018 δόθηκε στην δημοσιότητα (από ποιους;για ποια σκοπιμότητα;…) και αμέσως την κυκλοφόρησαν κάποια “αντιφά” πρακτορεία, μια φωτογραφία ενός ημίγυμνου προφανώς χαμηλής νοημοσύνης νεαρού με αντιαισθητικά, αηδιαστικά, ως και μια σβάστικα, τατουάζ στο σώμα του (ξεχάστε τα περί προσωπικών δεδομένων, αυτά ισχύουν όταν τους βολεύει…) Μαζί με το φωτογραφικό “λαβράκι” να το σχόλιό τους: “Αυτόν, που πήγαινε στην κηδεία στους Βουλιαράτες, μαζί με άλλους 4-5 τον γύρισαν πίσω οι αλβανικές αρχές ως επικίνδυνο άτομο. Είχαν άδικο;”!!!

Οι αδίστακτοι προβοκάτορες (συνειδητοί κάποιοι, επιεικώς ανόητοι οι υπόλοιποι) παπαγάλοι αυτής της προφανούς προπαγάνδας των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών που κυκλοφόρησαν την φωτό, “δεν καταλαβαίνουν” πως:

1.Κυκλοφορώντας την φωτό της αλβανικής αστυνομίας και το προβοκατόρικο ερώτημά της, αυτοαναγορεύονται σε φερέφωνα και υπερασπιστές όχι τάχα του αλβανικού λαού, αλλά του βαθέος αλβανικού κράτους. Ενός ξεκάθαρα μεγαλοϊδεατικού (βλ. ρόλο του σε Κόσοβο, χάρτες “Μεγάλης Αλβανίας” με Τσαμουριά κλπ) σοβινιστικού αμερικανονατοϊκού προτεκτοράτου.

2.Προσπαθούν ανέντιμα και ύπουλα να ταυτίσουν συνειρμικά τους εκατοντάδες συνανθρώπους και συμπολίτες μας, διάφορων πολιτικών απόψεων, που πήγαν στην κηδεία του αδικοχαμένου παλικαριού (…”δίκαια” δολοφονημένου γι αυτούς, το είπε εκ μέρους τους ο πάντα ωμός και αδίστακτος οπαδός του δικτάτορα παππού του Πάγκαλος).

Ο Κώστας Κατσίφας, άσχετα αν συμφωνεί ή όχι κανείς με το πώς φέρεται κατά τα αλβανικά εκαμ πως έδρασε, είναι άξιος κάθε σεβασμού ως νεκρός, γιατί έδωσε συνειδητά την ζωή του γιαυτό που πίστευε. Πράγμα που ποτέ δεν θα διανοούνταν να πράξουν τα κάθε αποχρώσεως καλοβολεμένα φερέφωνα της νέας καπιταλιστικής τάξης για τα εξαθλιωτικά λαών και διαλυτικά χωρών και εθνών, μα στολισμένα με αποπνικτικά άφθονα εξωραϊστικά φρου φρου κι αρώματα, “ιδανικά” τους…

3.Κατάντησαν λοιπόν ως εκεί, αφού ξεσκεπάστηκαν οι αρχικές τους προβοκάτσιες “διαρροών” πως τάχα ο νεκρός ήταν κάποτε καταδικασμένος για ναρκωτικά, και πως τάχα ανήκε στην ΧΑ (λες και θα είχαν κάθε “δίκιο”οι Αλβανοί ή άλλοι νατοϊκοί φασίστες να τον σκοτώσουν αν απλά ανήκε στην παραπάνω, απόλυτα αντιπαθή, όσο και οι κάθε είδους πράκτορες της νέας καπιταλιστικής τάξης, για μένα οργάνωση!) Ο κάθε πραγματικός ανθρωπιστής όσο κι αν διαφωνεί με τα πιστεύω κάποιου, θεωρεί πως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανθρώπινη ζωή, είναι εξίσου σεβαστά για όλους ανεξαίρετα τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από φυλή φύλο, θρησκευτικές είτε πολιτικές απόψεις. Ή όχι;… ΜΟΝΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (ΠΑΛΙΟΥ Ή ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ…) ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

4.Ποιο είναι το βασικότερο, ηλίθιο μα λίαν επικίνδυνο κοινωνικά-πολιτικά “επιχείρημα” που προβάλλουν τα πρακτορεία της νέας καπιταλιστικής τάξης εναντίον κάθε λαϊκοπατριωτικής εκδήλωσης και θέσης των μη “περιούσιων”, σαν εμάς, λαούς; Πρακτορεία, ΜΚΟ, κόμματα, ομάδες, “δικαιωματιστών” κοσμοπολιτών αστών, μικροαστών, μα και κάποιων τάχα “αριστερών” ή “αναρχικών” που καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν με Μαρξ και Λένιν μα ούτε και με Μπακούνιν κι ας τους επικαλούνται αγνοώντας τους βλακωδώς είτε παμπόνηρα, λένε και ξαναλένε μονότονα και συνεχώς: “Στην τάδε διαδήλωση ήταν μαζί σας και χρυσαυγίτες!” “Στην δείνα άποψή σας …ταυτίζεστε με την ακροδεξιά!”

-Τι μας λένε δηλαδή τα υστερικά λασπολογούντα αυτά μπουμπούκια; Όταν πχ διαδηλώναμε κατά των μνημονίων (και ο προ της κωλοτούμπας του συριζα, και πολλοί-εκτός γραμμής- αναρχοδικαιωματικοί μαζί μας) μήπως έπρεπε να μην κάνουμε διαδηλώσεις φοβούμενοι μην τυχόν και είναι μέσα σ΄αυτές και 2-3 ή 5% των διαδηλωτών, ψηφοφόροι της ΧΑ;… Όταν αντιτασσόμαστε στα μνημόνια, “ταυτιζόμαστε” (όπως έλεγαν και λένε τα συστημικά κανάλια και τα μνημονιακά κόμματα) με την ΧΑ;;; Να γίνουμε μνημονιακοί για να μην μας λένε αυτό;… Όταν αλήθεια, κάποιοι συριζαίοι που τώρα ξεφουρνίζουν αυτή την γκεμπελική προπαγάνδα, ψήφιζαν στο δημοψήφισμα (για να το προδώσουν μετά) ΟΧΙ όπως και η ΧΑ, ….δεν “ταυτίζονταν”;;;;!!!! Και όταν οι φασίστες του Μουσολίνι εισέβαλαν στην Ελλάδα, έπρεπε οι δημοκράτες και ειδικά οι αριστεροί να αδιαφορήσουν επειδή υπήρχε η δικτατορία Μεταξά και Παλατιού;

Ναι, το έλεγαν κάποιοι “υπερεπαναστάτες” – οι πλείστοι αποδείχτηκαν πράκτορες του άξονα- αλλά τόσο ο Ζαχαριάδης ως ηγέτης του κομμουνιστικού κόμματος όσο και εκατοντάδες άλλοι κρατούμενοι του Μεταξά κομμουνιστές από τις φυλακές της Κέρκυρας και της Ακροναυπλίας έγραψαν ανοιχτές επιστολές που ζητούσαν να στρατευτούν στην πρώτη γραμμή και καλούσαν σύσσωμο τον ελληνικό λαό “να αντισταθεί μέχρις εσχάτων ανεξάρτητα του τι κυβέρνηση έχει η πατρίδα μας με τελικό έπαθλο του αγώνα μια ελεύθερη λαοκρατούμενη και δημοκρατική Ελλάδα” !

Οι τάχα “υπερεπαναστάτες” που ανήκαν στο λεγόμενο τότε “Αρχείο Μαρξισμού” (συμπαρασύροντας και μερικούς όντως αγνούς αγωνιστές) κατάγγειλαν ως …”υποταγή του ΚΚΕ στον Μεταξά” εκείνες τις επιστολές-εκκλήσεις τεράστιας ιστορικής σημασίας!

Και όταν το ΚΚΕ ίδρυσε μαζί με άλλες συνεργαζόμενες δημοκρατικές δυνάμεις το ΕΑΜ, πάλι οι ίδιοι προβοκάτορες το κατάγγειλαν ως …”εθνικιστική απόκλιση από τον …ταξικό αγώνα”! Η κατάληξή τους; Στις εκλογές απόλυτης αγγλοκρατίας, βίας και λουτρού αίματος κατά των εαμικών δυνάμεων το 1946,μα και αργότερα επί εμφυλίου, οι “ταξικοί υπερεπαναστάτες” αρχειομαρξιστές, σε συνθήκες άγριου διωγμού και παρανομίας των κομμουνιστών, αφέθηκαν απόλυτα ανενόχλητοι να συμμετέχουν (πήραν γύρω στο 0,5%…) Και οι αρχηγοί τους απέδειξαν ανοιχτά αργότερα τον πρακτόρικο ρόλο τους, δικτυωνόμενοι στο βαθύ κράτος, μεταπηδώντας σε αγγλοαμερικανόφιλα κόμματα, ένας μάλιστα εξ αυτών ήταν ο περιβόητος εκδότης της εφημερίδας της χούντας, ο Σάββας Κωσταντόπουλος!

Ίδια κουμάσια, ίδιων ρόλων και εντολέων οι σημερινοί “υπερεπαναστάτες” ή επιλεκτικά “δικαιωματικοί”… **Γεγονός δεύτερο: Μαθαίνουμε την επόμενη από την παραπάνω μέρα, στις 9/11/2018 από τα ΜΜΕ ένα αποτρόπαιο έγκλημα κτηνανθρώπου: Σε καταυλισμό “προσφύγων” βίασε 3χρονο!!!! νήπιο ένας Σύριος “πρόσφυγας” (εγώ λέω ανοιχτά, ισλαμοφασίστας, των ηττημένων από τους Σύριους πατριώτες υποκινούμενων,μισθοδοτούμενων κι εξοπλιζόμενων από ΗΠΑ/Ισραήλ/Σαουδαραβία συμμοριών…

Οι Σύριοι αντιιμπεριαλιστές με πρωτοπόρα τα δυο ΚΚ Συρίας δεν λιποτακτούν, παλεύουν πρωτοπόροι, όπως πάντα έκαναν οι αληθινοί επαναστάτες, πλάι στο κυβερνόν κόμμα Μπάαθ,κι ας διαφωνούν σε άλλα μαζί του, κατά των διαμελιστών της πατρίδας τους…)

"google ad"

-Οι προβοκάροντες με τις προαναφερθείσες μεθόδους “αντίφα”-αβανταδόροι της αλβανικής αστυνομίας,τώρα, στρούγκα-μούγκα για το παραπάνω θλιβερό γεγονός της επόμενης μέρας!!! Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν τους αφορά, δεν έγινε τίποτα!!!

Ποιος αμφιβάλει στο ελάχιστο πως αν κανένας Έλληνας, ίδιου τύπου με τον εν λόγω ισλαμοφασίσατα κτηνάνθρωπος, είχε βιάσει -ακόμα και ενήλικη- “πρόσφυγα”, οι τόσο άλαλοι κι αναίσθητοι διαχρονικά σε εκατοντάδες περιστατικά βιασμών, ληστειών και φόνων από αλλοδαπούς, οι τόσο επιλεκτικά “ευαίσθητοι” αντίφα-νεοφασίστες θα χαλούσαν τον κόσμο με καταγγελίες και προπαντός (εκεί φαίνεται απόλυτα ο ρόλος τους) γενικεύοντας και φωνάζοντας για τάχα “μαζικό ρατσισμό κατά μεταναστών”;…

-Οι παλιού τύπου φασίστες, εξίσου απαράδεκτα, σε τέτοια περιστατικά, επίσης γενικεύουν εξίσου αισχρά, θεωρούν όλους ή σχεδόν όλους τους μετανάστες περίπου τέτοιους! Συμπέρασμα; Έχουμε να κάνουμε με δυο τόσο “αντίθετες”, τόσο αλληλοκονταροχτυπούμενες μα και αλληλοσυμπληρούμενες, τόσο όμοια ανήθικες, τόσο κατ΄ουσίαν μισάνθρωπες ιδεοληψίες, τακτικές και στάσεις ζωής, των παλιών φασιστών (εκτός συστήματος πάντως σήμερα) και των νέων φασιστών, συστημικών, πλανητικά κυρίαρχων, και γιαυτό πολύ πιο επικίνδυνων ουσιαστικά,όπως αναλύει πολύ εύστοχα και τεκμηριωμένα στα βιβλία και άρθρα του ο έξοχος μαρξιστής και συγγραφές Φωτόπουλος της “Περιεκτικής Δημοκρατίας”…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ