14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΠΑΜΕ Χανίων: Καταγγελία για τις επερχόμενες εκλογές των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ημερομηνία:

Την «απαράδεκτη» όπως τη χαρακτηρίζει στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων σε σχέση με τη διενέργεια εκλογών καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει για ακόμα μία φορά την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, όπου προχωρά σε εκλογές με μυστικές διαδικασίες και κυρίως εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν. Αυτό θα αποκλείσει τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων ξενοδοχοϋπάλληλων λόγο της εντατικότητας που υπάρχει ειδικά αυτή τη περίοδο στα ξενοδοχεία. Σαν να μην φτάνει αυτό η πλειοψηφία του Δ.Σ  μέσω του ίδιου του προέδρου του M.Μπαμιάκη αρνείται σε συνάδελφους ξενοδοχοϋπάλληλους την εγγραφή τους στο σωματείο και τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές, με την πρόφαση ότι δεν πρόλαβαν , προθεσμίες που ούτε και οι ίδιοι δεν ήξεραν πόσο μάλλον είχαν ανακοινώσει.

Δεν ξεχνάμε την αντίστοιχη στάση που υπήρξε και στις προηγούμενες εκλογές του σωματείου όπου με το έτσι θέλω άφησαν απέξω αρκετούς συνάδελφους που έκαναν το λάθος να μην είναι κολαούζοι του προέδρου και των άλλων μελών της παράταξής τους.

Με ιδιαίτερο ζήλο και μαχητικότητα οργανώνονται και ψάχνουν αφορμή όχι για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα της εντατικοποίησης της δουλειάς στα ξενοδοχεία αλλά ούτε και το θέμα των συλλογικών συμβάσεων οι οποίες είναι προς εξαφάνιση σε ένα κλάδο που έχει ακόμα ενεργή κλαδική σύμβαση, αλλά για να διαγράψουν μέλη του σωματείου, επειδή έχουν μείνει στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση.

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου αντιμετωπίζουν στη φούρια της σεζόν ένα σωρό προβλήματα με τα ωράρια, τα ρεπό, την εντατικοποίηση , τις μειώσεις  και όλα αυτά για όλο και μικρότερο μηνιάτικο ο κ.Μπαμιάκης και η πλειοψηφία του σωματείου είναι ηθελημένα απόντες. Αφήνει ένα σωρό νεοεισερχόμενους του κλάδο στο έλεος των ατομικών συμβάσεων και της ασυδοσίας των μεγαλοξενοδόχων.

Την ίδια ακριβώς στιγμή όχι μόνο απουσιάζουν παίζοντας το παιχνίδι των μεγαλοξενοδόχων αλλά στην πρώτη εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 19/8/2016 αρνήθηκαν ουσιαστικά και την συμμετοχή στις εκλογές όλων των συναδέλφων που δεν έχουν “εγκρίνει”, κλείνοντας δήθεν τους εκλογικούς καταλόγους και ενημερώνοντας βέβαια μόνο τα “δικά τους παιδιά” (χωρίς ούτε καν να προβλέπεται από το ίδιο το καταστατικό).

Οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι καιρός να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με την σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που όλα τα προηγούμενα χρόνια απομάκρυνε και απαξίωνε τις συλλογικές διαδικασίες και τον αγώνα για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια στο ύψος των αναγκών μας.

Καλούμε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους να οργανωθούν στο σωματείο έστω και μέσα από ότι εμπόδια βάζει η πλειοψηφία του σωματείου και ο κ.Μπαμιάκης.

Καλούμε τα μέλη του σωματείου να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που απαξιώνουν το ρόλο του σωματείου εξυπηρετώντας τα συμφέροντα και την τσέπη των αφεντικών τους. Να δώσουν μάχη για αλλαγή των συσχετισμών στο σωματείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ