16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Πανδημία για το περιβάλλον φέρνουν οι νόμοι που ψηφίστηκαν εν μέσω καραντίνας”: Συνέλευση Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις Εξορύξεις τη Δευτέρα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Ημερομηνία:

Η συνέλευση Χανίων της Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων προχωρά τη Δευτέρα 6/1 στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στις 7:30μμ σε συνέλευση “για την υπεράσπιση του τόπου μας απέναντι στην αντι -περιβαλλοντική λαίλαπα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ”

Στο κείμενο – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Κυριολεκτικά πανδημία για το περιβάλλον φέρνουν οι νόμοι που ψήφισε εν μέσω καραντίνας η κυβέρνηση διαμορφώνοντας ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο προστασίας… των επενδυτών από την υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος.

Μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις πετρελαίου σε περιοχές προστασίας της φύσης, ανεξέλεγκτη έρευνα για εξορύξεις υδρογονανθράκων, αλόγιστη επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, παραχώρηση αιγιαλών σε ιδιώτες, πολεοδομικά δωράκια στο τουριστικό κεφάλαιο είναι μερικά μόνο από αυτά που φέρνουν οι νόμοι  α) Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής νομοθεσίας και β) «Ειδικές μορφές τουρισμού –Διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».

“Με το νέο νομικό πλαίσιο η Κρήτη και τα Χανιά γίνονται ανοχύρωτη πολιτεία απέναντι στις ορέξεις των επενδυτών-αρπαχτικών είτε πρόκειται για εξορύξεις υδρογονανθράκων, είτε φαραωνικων τουριστικών εγκαταστάσεων είτε ανεξέλεγκτων λατομικών ζωνών κτλ τα οποία και αποδέχονται η Περιφέρεια και οι Δήμοι “.

Όλ’  αυτά ενώ οι τρέχουσες εξελίξεις με την υγειονομική κρίση  υποδεικνύουν  την άμεση ανάγκη αλλαγής πλεύσης στη διαχείριση του περιβάλλοντος. Είναι πλέον φανερό ότι η καταστροφή των οικοσυστημάτων στο όνομα της ανάπτυξης γεννά τις πανδημίες.

Την Δευτέρα 6/1 μαζευόμαστε στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στις 7:30μμ συζητάμε και οργανώνουμε την παρέμβαση μας για την υπεράσπιση του τόπου μας απέναντι στην αντι -περιβαλλοντική λαίλαπα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ (στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων βέβαια).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ