19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πανελλήνιος αγώνας όρθιας σανιδοκωπηλασίας στα Χανιά

Ημερομηνία:

Η εταιρεία Chania surf club, διοργανώνει τον Πανελλήνιο αγώνα SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία) “Battle of the paddles”2014, με την ευγενική χορηγία των εταιρειών ΚΥΜΑ, ΑΝΕΚ lines, Αμμος και Ηλιος υπό την αιγίδα του Δήμου Χανιων.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Αυγούστου ενώ για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες διαβάστε την ανακοίνωση των διοργανωτών που ακολουθεί:

1.  Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο 1st “Battle of the paddles”2014 έχουν όλοι, ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας.

Παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών πρέπει να έχουν ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα.

2.  Κατηγορίες Αθλητών

Race:

14’0’’ Ανδρών

14’0’’ Γυναικών

Στην κατηγορία 14’0″ περιλαμβάνονται όλα τα σκάφη με μήκος μεγαλύτερο και ίσο  από 12’6’’ και μικρότερο ή ίσιο του 14’0’’

Open:

Αντρών

Γυναικών

Στην κατηγορία Open, περιλαμβάνονται όλα τα σκάφη τύπου surf-waveανεξαρτήτου μήκους και αναβάτες ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας.

"google ad"

Στην κατηγορία Open περιλαμβάνονται όλα τα σκάφη με μήκος μικρότερο του 12’6’’

Junior:

Στις κατηγορίες junior εντάσονται όλα τα παιδιά μέχρι και 17 ετών ανεξαρτίτου μήκους σκάφους.

Αθλητής που επιθυμεί, δύναται να δηλώσει συμμετοχή σε δυσκολότερη κατηγορία από αυτή που ανοίκει. Π.χ. οι παίδες στους άνδρες, οι κορασίδες στις γυναίκες, και οι open στην race.

Δεν θα υπάρχουν κατηγορίες που να διαχωρίζουν τους συμμετέχοντες σε επαγγελματίες αθλητές ή ερασιτέχνες. Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση είναι αγώνας-γιορτή του αθλήματος της όρθιας σανιδοκωπηλασίας.

Αθλητές με σκάφη μήκους μεγαλύτερο από 14’0’’ μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, θα είναι όμως εκτός συναγωνισμού και δεν θα μπούν στο Ranking List.

Τα φουσκωτά σκάφη, θα εντάσσονται στις κατηγορίες που ανοίκουν σύμφωνα με τον τύπο τους και το μήκος τους.

 3.   Δηλώσεις Συμμετοχής

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο 1st “Battle of the paddles” 2014, πρέπει να προσκομίσουν τα εξής:

Δήλωση συμμετοχής  (On-line ή με αποστολή του σχετικού εντύπου)

Ιατρική βεβαίωση ή Αθλητικό Δελτίο εν ισχύ.

Υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής.

Χρηματικό ποσό 10€

Το κόστος συμμετοχής σε κάθε αγώνα είναι 10€ και θα δίνεται στην επιτροπή την ημέρα των αγώνων.

Τα παραπάνω πρέπει να παραδοθούν ή να αποσταλούν στα spot μας : Αμμος και Ηλιος beach bar / Summer Theatro beach bar.

Www.facebook.com/Chania surf club

Με τη δήλωσή του ο κάθε συμμετέχων παραλαμβάνει το Lycra του αγώνα, με τον αριθμό του, το οποίο θα τον συνοδεύει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνονται δεκτές την ημέρα του αγώνα. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να ασφαλιστούν οι αγωνιζόμενοι και ο εξοπλισμός τους ονομαστικά, να προσκομιστούν εγκαίρως τα δικαιολογητικά στην εκάστοτε Λιμενική αρχή καθώς και να μπορέσουν να γίνουν σωστά οι εξωαγωνιστικές προετοιμασίες.

Την ημέρα του αγώνα όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιαστούν στην επιτροπή και να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους.

4.   Δοκιμασίες – Εκδηλώσεις

Το άθλημα της όρθιας σανιδοκωπηλασίας επηρεάζεται άμεσα από τον άνεμο και την κατάσταση της θάλασσας. Για το λόγο αυτό οι δοκιμασίες στις οποίες θα αγωνιστούν οι συμμετέχοντες, δεν μπορούν να ανακοινωθούν από τώρα. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, θα αποφασιστούν από την επιτροπή και θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Οι δοκιμασίες στις οποίες θα κληθούν να αγωνιστούν οι συμμετέχοντες θα στηρίζονται στις βασικές αρχές του sprint και του long distance.

5.    Γενικοί Όροι  Συμμετοχής – Κανόνες

Την ημέρα του αγώνα θα πρέπει παρουσιαστείτε στην επιτροπή, τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση και να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας. Προσοχή: αν παραλείψετε να το κάνετε δεν θα μετρήσει ο τερματισμός σας γιατί δεν θα είστε εγγεγραμμένοι στη λίστα εκκίνησης.

Όλοι όσοι θα συμμετέχουν καλούνται να παραβρίσκονται στην Συγκέντρωση αναβατών “Paddler’s Meeting” ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του αγώνα. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στην ενημέρωση αναβατών είναι υποχρεωτική.

Ο χώρος και ο χρόνος συνάντησης “Paddler’s meeting”, θα ειναι στο Εστιατοριο του Αμμος και Ηλιος στις 10:00 το πρωι του Σαββάτου.

Οι αναβάτες που δεν θα παρουσιαστούν στην επιτροπή την ημέρα του αγώνα και δεν θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση αναβατών, αποκλείονται αυτομάτως από τον αγώνα.

Οι αγωνιζόμενοι υποχρεούνται να φορούν το event lycra καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, για να ξεχωρίζουν κατά την διάρκεια αυτών, για την ασφάλειά τους, αλλά και για να είναι αναγνωρίσιμοι από τους κριτές.

Η χρήση σωσιβίου είναι υποχρεωτική για άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών.

Ενστάσεις δεν θα υφίσταται, γιατί η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι αγώνας-γιορτή και δεν υπάρχουν λόγοι ενστάσεων.

Προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι αγώνες, ο υπεύθυνος της επιτροπής και οι συνεργάτες του που θα εποπτεύουν τον αγώνα, θα αποφασίζει αν χρειαστεί την απαγόρευση συμμετοχής αθλητή που τυχόν δημιουργεί προβλήματα.

Σε περίπτωση εσκεμμένης σύγκρουσης από αθλητή, ή χτυπήματος με το κουπί με σκοπό την παρεμπόδιση ή την πτώση άλλου συμμετέχοντα κατά την διάρκεια της δοκιμασίας, αυτός θα τιμωρείται με αποβολή και δεν θα του επιτρέπεται η συμμετοχή στις περαιτέρω δοκιμασίες. Εξαίρεση αποτελούν τα σημεία εκκίνησης, στροφής και τερματισμού, στα οποία οι συμμετέχοντες συνωστίζονται και μπορεί να υπάρξει σύγκρουση και πτώση. Σε κάθε περίπτωση το μέλος της επιτροπής που εποπτεύει τα συγκεκριμένα σημεία ενημερώνει τον υπεύθυνο, ο οποίος κάνει προφορική παρατήρηση, ενώ σε περίπτωση επανάληψης τον αποβάλλει.

Οι αθλητές πρέπει να φροντίζουν να φέρνουν και να φορούν το Lycra που θα τους δωθεί με τη δήλωση συμμετοχής τους. Σε περίπτωση που το ξεχάσουν, και ζητηθεί από την επιτροπή να τους δοθεί νέο, το κόστος θα είναι 20 €.

6.   Ranking List

Race:

Η κατηγορία race ειναι knock out και θα ισχύσει η σειρά τερματισμού.

Οι γυναίκες και οι άντρες θα έχουν κοινή εκκίνηση αλλα θα βαθμολογηθούν ξεχωριστά.

Open:

Στην ανοιχτή κατηγορία θα διεξαχθούν 5 σκελοι προκριματικών αγώνων την ημέρα του Σαββάτου. Οι 5 πρώτοι απο καθε σκέλος θα προκριθούν στον τελικό της Κυριακής.

Η επιλογή των αγωνιζόμενων στα σκελοι θα ειναι τυχαία όπως και η επιλογή σανηδας στους μη έχοντες.

7.   Ασφάλεια

Προκειμένου να διεκπεραιωθεί με επιτυχία αλλά και με απόλυτη ασφάλεια η διοργάνωση, θα παραπλέουν κατά την διάρκεια των αγώνων συνωδά σκάφη, με ναυαγοσώστες ενώ θα παρευρίσκονται σε ετοιμότητα στο χώρο των αγώνων ιατρός και ασθενοφόρο με ειδικευμένο προσωπικό.

8.   Διαφημήσεις

Ο διοργανωτής δύναται να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να φέρουν διαφήμιση των χορηγών των αγώνων επ’ αυτών και επί του εξοπλισμού τους.

9.  Τροποποιήσεις

Η παρούσα προκήρυξη μπορεί να τροποποιηθεί αν αυτό απαιτηθεί.

Απρόβλεπτες καταστάσεις και καιρικά φαινόμενα μπορεί να αναγκάσουν τους διοργανωτές να ματαιώσουν ή να αλλάξουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.

Σε περίπτωση αλλαγών θα ενημερωθείτε έγκαιρα από το www.chaniasurfclub.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...