20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Πανελλήνιο βραβείο σε διαγωνισμό για το διαδίκτυο σε μαθητές από την Κρήτη

Ημερομηνία:

Μαθητές και μαθήτριες του Ε1 του 47ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με θέμα «Θετικό Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο» που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Ειδικότερα, οι μαθητές του σχολείου κατέκτησαν το Τρίτο (3ο) Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές του Ε1 δημιούργησαν ένα Ηλεκτρονικό Κόμικ με πλούσιους διαλόγους, που περιείχαν μηνύματα με στόχο την απόκτηση θετικής στάσης σε θέματα δημιουργικής χρήσης και ασφάλειας στο διαδίκτυο. Μέσα από πρωτότυπους διαλόγους τα παιδιά τόνισαν και διέδωσαν το «σύνθημα» της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018: «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα»

Μπορείτε να δείτε το έργο των μαθητών στο παρακάτω Video:

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, που είναι η Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018.

Τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Χουρδάκης Νίκος θα βραβευθούν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στην κεντρική εκδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Οι Μινωϊκές Γραμμές διευκόλυναν την μεταφορά των μαθητών/τριών και των συνοδών τους στην εκδήλωση της Αθήνας.

Εξαιρετικά ήταν και τα έργα των μαθητών του Ε2 και Ε3, που εργάστηκαν και συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Η προσπάθεια και η ομαδικότητα που επέδειξαν είναι οδηγός για το μέλλον.

Στις 20 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου θα είναι στο 47ο Δημοτικό Σχολείοπροκειμένου να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα παιδιά για το πολύ σημαντικό θέμα της Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είναι (σε αλφαβητική σειρά):

•    Βαβίλης Στέφανος:
•    Καρούζος Λευτέρης
•    Κούτρης Παντελής
•    Μπεϊνάς Νικηφόρος
•    Παπαδάκη Γεωργία
•    Τσαβαρή Ιωάννα
•    Σταυρακάκης Γιώργος
•    Σταυρουλάκης Ζαχαρίας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...

Αιχμηρός Γιώργος Τσίπρας για Κασσελάκη: «Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο»

Η αναφορά του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε περιστατικό κατά τη διάρκεια της...