20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Πανεπιστημίου: Το “ΕΣΥ της προστασίας μας” διάλυσε με γκλοπ και βια, δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού τη συγκέντρωση του ΚΚΕ | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Με τη χρήση των οχημάτων εκτόξευσης νερού, με πυκνή ρίψη δακρυγόνων, ξύλο και προσαγωγές η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι συμμετέχοντες τηρούσαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Μετά από αψιμαχίες που έγιναν νωρίτερα, η αστυνομία «έπνιξε» στα δακρυγόνα τους συγκεντρωμένους και με τη βοήθεια των ΜΑΤ τους απώθησε προς την Ομόνοια.

Νωρίτερα άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και προχώρησαν σε προσαγωγές. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν περίπου 7 διαδηλωτές

Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές.

Ήδη έγινε παρέμβαση, από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την απελευθέρωση των πέντε κρατουμένων.

Ο γ.γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καταγγέλλει προπηλακισμό μελών του ΚΚΕ με οργισμένο ύφος: «Εγινε επίθεση ενάντια σε συγκεκριμένους διαδηλωτές» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ την ώρα που υπάρχουν προσαχθέντες από τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Κλαυθμώνος. Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας.

Τη ίδια ώρα επιβεβαιώνοντας την ευθύνη της κυβέρνησης για την αναίτια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, ο αξιωματικός της ΓΑΔΑ εμφανίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση στο χώρο. Απαντώντας στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η εντολή μας είναι να εφαρμόσουμε το νόμο.

"google ad"

Ο Δ. Κουτσούμπας απαίτησε την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Κατήγγειλε την επίθεση και τον προπηλακισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφιλη και σε άλλους βουλευτές.

Η επίθεση έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επάφη με εισαγγελέα. Οι διαδηλωτές τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, οι αστυνομικοί δεν τα τηρούν τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εντωμεταξύ, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις στο σωρό, όπως μεταδίδει το 902.gr.

Και ενώ ο κόσμος προσπαθεί να αποχωρήσει μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης και οι αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες προκλητικοί κάνουν σφήνες πάνω στον κόσμο, πέφτουν πάνω τους, τους βρίζουν και τους προκαλούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...