23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πανούσης: Έδωσα ονόματα – Ο Τσίπρας με προστάτεψε με την απομάκρυνση

Ημερομηνία:

Στον Άρειο Πάγο έφτασε το πρωί ο Γιάννης Πανούσης όπου παρέδωσε όλα τα στοιχεία της σοβαρής υπόθεσης απειλών προς το πρόσωπό του από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων που έχω για την υπόθεση. Κατά την άποψή μου προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Έδωσα ονόματα. Η Δικαιοσύνη να στηρίξει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία από το παρακράτος. Αφού το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα καρκινώματά του, είναι η ώρα της Δικαιοσύνης, τόνισε σε δηλώσεις του εξερχόμενος ο κ. Πανούσης.

Ο κ. Πανούσης εκτός από ονόματα και έγγραφα, κατέθεσε και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. «Δεν θυμάμαι να είχα κάποια διαφωνία σχετικά με αυτά τα θέματα με τον κ. Πανούση» σχολίασε από πλευράς του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνέντευξη Τύπου.

O πρώην υπουργός κατέθεσε και στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για ζητήματα διαφθοράς στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε δυο φορές, μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει», δήλωσε ο κ. Πανούσης  εξερχόμενος από το γραφείο της κυρίας Ράικου, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τις βαριές καταγγελίες του για πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξε να απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη για να τα λύσει.

Είπε επίσης ότι κατά την γνώμη του οι δύο υποθέσεις (καταγγελίες και διαφθορά) συνδέονται υπόγεια, και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας με τίμησε δυο φορές μια που με έβαλε στην κυβέρνηση, και μια που δεν με έβαλε για να με προστατεύσει.»

Μου ζητήθηκε να προσθέσω νέα στοιχεία στην έρευνα για το κύκλωμα εκμετάλλευσης μεταναστών, στο οποίο εμπλέκονται στελέχη του Λιμενικού, της ΕΥΠ, ίσως και της ΕΛ.ΑΣ. Αναμένεται πλέον η τελική εκδοχή της δικαιοσύνης. Υπάρχει, θεωρώ και εκφράζω προσωπική άποψη, υπόγεια διασύνδεση ανάμεσα στη μία και στην άλλη υπόθεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Να αποφευχθεί η αίσθηση εντολής συγκάλυψης από πιθανές κρίσεις, που θα ήταν άστοχες.

Ποιους… φωτογραφίζει

Οι καταγγελίες και περιγραφές Πανούση φωτογραφίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για άτομα που επισκέπτονταν συχνά κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλούκατηγορούμενους και δεσμεύονταν για διάφορες ευνοϊκές ενέργειες στα αιτήματά τους ή για ειδική μεταχείρισή τους.

Στο πρώην υπουργό ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επιστολή στο Indymedia καθώς θεωρεί περίεργο τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς να τον στοχοποιούν την στιγμή που έχει φύγει εδώ και μήνες από το υπουργείο. Παράλληλα, ο κ. Πανούσης επικοινώνησε με τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ο οποίος τον ρώτησε εάν χρειάζεται περαιτέρω φύλαξη και του ζήτησε να τον ενημερώσει προσωπικά για οποιαδήποτε πληροφορία διαθέτει ώστε να ξεκινήσει και ο ίδιος έρευνα.

Οι αντιδράσεις

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχελογιαννάκης ζήτησε σήμερα να μάθει αν υπηρετεί τρομοκράτες χαρακτηρίζοντας τον κ. Πανούση αξιόπιστο άνθρωπο.

Μετά και την… παραίνεση του Μαξίμου να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ο Γιάννης Πανούσηςπήγε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να της παραδώσει τον φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση.

Είναι μεγάλο θρίλερ αυτό. Επισκιάζει το νέο Τζέιμς Μποντ κατά πολύ. Τον σβήνει από τον χάρτη. Γιατί τα έχει όλα μέσα. Μόνο μεσαιωνική στοά δεν έχει. Τρομοκρατία, πολιτικούς… Δεν το ξέρω, δήλωσε σήμερα στο Mega o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΓιώργος Βαρεμένος.

"google ad"

Τα περισσότερα από τα στοιχεία είχαν γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό εδώ και τέσσερις μήνες σύμφωνα και με τον διοικητή της ΕΥΠ.

«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ενώ πολλά από τα αναφερόμενα στα έγγραφα πρόσωπα κοσμούν και πάλι πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσα στον συμβολαιογράφο τα σχετικά στοιχεία διότι πιστεύω ότι καταρχήν το θέμα είναι πολιτικό» δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έφτασε στις 11 το πρωί στην κυρία Κουτζαμάνη και έδωσε τον φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...