14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πανούσης: Έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν είδα τις δήθεν «αποκαλύψεις» του ΣΚΑΪ – Οργανωμένη προβοκάτσια;

Ημερομηνία:

Για «ζούγκλα παραπληροφόρησης» έκανε λόγο σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αναφορικά με τις «αποκαλύψεις» περί ανοίγματος των κέντρων κράτησης μεταναστών.

«Είναι δυνατόν να δέχεται κανείς ένα έγγραφο που δεν έχει καμία υπογραφή πολιτικού και να δημιουργείται πανικός; Είναι δεοντολογία αυτό;», διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός, που αναρωτήθηκε αν πρόκειται για αφέλεια ή για ηθελημένη πρόκληση πανικού.

«Έμεινα με το στόμα ανοιχτό βλέποντας το ρεπορτάζ στον ΣΚΑΪ», σημείωσε ο κ. Πανούσης, διατυπώνοντας την απορία, αν σκέφτηκαν αυτοί που έβγαλαν την εν λόγω «είδηση» τον πανικό που δημιούργησαν, χωρίς να τη διασταυρώσουν.

Όπως επεσήμανε, στο εν λόγω έγγραφο καταγράφονται πράγματα που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία, βάσει της οποίας, όπως είπε, τα κέντρα κράτησης μεταναστών είναι παράνομα, και υπογράμμισε πως ο ίδιος ήδη σήμερα το πρωί ανακάλεσε τη διαταγή και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί πώς παρήχθη το κείμενο αυτό και να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο αξιωματικός που υπέγραψε την εντολή«αυτοαποκεφαλίστηκε».

Δείτε το επίμαχο έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του υποστράτηγου Γεωργίου Νίτσα:

Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι στο εξής οι αλλοδαποί που θα συλλαμβάνονται στα σύνορα της χώρας δεν θα κρατούνται, αλλά θα τους δίνεται προθεσμία 30 ημερών για να αναχωρήσουν από τη χώρα, καθώς και ότι οι κρατούμενοι στα κέντρα κράτησης μεταναστών παίρνουν αναστολή της απόφασης επιστροφής-απέλασης, εφόσον δεν εκκρεμεί εις βάρος τους κάποια άλλη κατηγορία, ενώ όσοι έχουν ζητήσει άσυλο ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα αφεθούν ελεύθεροι.

Ποιος είναι ο Γεώργιος Νίτσας

Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας ανέλαβε στις 23 Σεπτέμβρη του 2013 Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την συνεργασία αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή και την κατά συνέπεια παραίτηση αξιωματικών.

 

Η ΕΛΑΣ μετά την ανακατάταξη αυτή λόγω των ύποπτων σχέσεων με την Χρυσή Αυγή είχε ξεκαθαρίσει πως οι μετακινήσεις αυτές των αξιωματικών δεν έχουν να κάνουν με στοιχεία για μεμπτές συμπεριφορές και περίεργες διασυνδέσεις, και «σε καμία περίπτωση δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων, παραφιλολογίας και αυθαίρετων συμπερασμάτων».

 

 

"google ad"

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...