19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Παπά – Ανδρέας απ’ τ’ Ανώγεια στη λειτουργία για άνδρες: «Για τη νέα Μικρασιατική Καταστροφή θα δικαστεί κανείς; Θα βρεθεί ένας σύγχρονος Τερτσέτης;»

Ημερομηνία:

Παρουσία πολλών πιστών από κάθε γωνία της Κρήτης έγινε σήμερα Παρασκευή η καθιερωμένη λειτουργία για άντρες στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια.

Μετά την λειτουργία οι άνδρες δέχτηκαν την Θεία μετάληψη από τον π. Ανδρέα Κεφαλογιάννη ο οποίος στη συνέχεια στο κήρυγμα του τους μετέφερε τα μηνύματα των Χριστουγέννων και τον συσχετισμό τους με τις δύσκολες εποχές που περνάει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά το κήρυγμα έχει ως εξής:

” Αγαπημένα τέκνα του Χριστού. Του γεννηθέντος ,του αγωνισθέντος, του σταυρωθέντος  αλλά και αναστάντος Χριστού.

Η ενσάρκωση των Χριστουγέννων σημαίνει ακριβώς το μέγα γεγονός της αλλαγής της πνευματικής,σ’ ολόκληρο τον κόσμο.Τότε άλλαξαν όλα.Ήρθε το παιδί  Ιησούς και από εκείνη τη στιγμή και πέρα έλαμψε το άστρο της Βηθλεέμ για να φωτίσει τον δρόμο των μάγων ,οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Χριστό στην ταπεινή φάτνη.2014 χρόνια πριν .Το μεσοτοίχιον του φραγμού διαλύεται ,τα τείχη διερήγησαν της παλιάς πολύμορφης και πάρα πολύ φθαρμένης παλιάς πίστης των ανθρώπων των ειδώλων.

Χριστός γεννάται δοξάσατε θα πούμε αύριο και μεθαύριο, αλλά αυτό το Χριστός γεννάται με ποια καρδιά θα το πουν οι Έλληνες; Οι Έλληνες της μεγάλης καταστροφής ,γιατί δεν μιλώ μόνο για την οικονομική καταστροφή, αλλά μιλώ για την πνευματική καταστροφή η οποία λειτούργησε τόσα πολλά χρόνια για να μας διαλύσει και να φτάσουμε μέσα από την πνευματική ,στην οικονομική καταστροφή , την οποία ζούμε δραματικά και εφιαλτικά 5 ολόκληρα χρόνια τώρα.

Από την φάτνη που γεννήθηκε ο Χριστός και οι μάγοι ήρθαν και τον προσκύνησαν άνοιξαν άλλοι δρόμοι για την πνευματικότητα του κόσμου.

Όμως η άγρια δυναστεία των Ρωμαίων ,οι Έπαρχοι τότε και Βασιλείς της περιόδου ,όπως ο Ηρώδης,ο οποίος έσφαξε τα παιδιά των Εβραίων έως 2 ετών ,γιατί εφοβείτο μήπως ένα από τα παιδιά αυτά είναι ο Χριστός ,ο οποίος θα ανέτρεπε την εξουσία την δικιά του και θα απειλούσε την εξουσία των Ρωμαίων που είχαν κατακτήσει ολόκληρο τον τότε κόσμο.Από τους οποίους άρχισε πραγματικά ο ολοκληρωτισμός για ολόκληρη την ανθρωπότητα .Τότε κατ έσφαξε τα νήπια και τότε κλαυθμός και οδυρμός,γιατί τι χρωστούσαν αυτά τα αθώα παιδιά εκείνης της περιόδου.

Μπορεί κανείς να παρομοιώσει τον φόβο των τότε Ρωμαίων που κατ έσφαξαν τα  παιδιά ,με την μετέπειτα ιστορία .Πλέον του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που κυνηγήθηκαν πάλι τα παιδιά των Εβραίων στην Ευρώπη ολόκληρη κι έγιναν στάχτη, κι έγιναν σαπούνι και κατεστράφη ολόκληρη η γενιά εκείνη των Εβραίων.

Στιγμές αθλιότητας ,στιγμές ανθρώπινης αγριότητας, στιγμές θηριωδίας τις οποίες νομίσαμε ότι θα τις ξεπεράσουμε με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ,αλλά ατυχώς ,οι Γερμανοί όσο και αν σαν λαός είναι πειθαρχημένος, ένας λαός αν θέλετε ένας λαός ο οποίος έχει μια βαθιά κληρονομιά κουλτούρας μέσα του, την Ελληνική πραγματικότητα και την Λατινική του παιδεία  και υποτίθεται ότι μέσα από τη φιλοσοφία των μεγάλων φιλοσόφων του και την τέχνη των μεγάλων καλλιτεχνών του, θα μπορούσε να διαμορφώσει μια καινούρια εποχή για την Ευρώπη ολόκληρη.

DSCN02051Αλλά φαίνεται το DNA  είναι πολύ ισχυρότερο και από τη θέληση των ανθρώπων. Και είδαμε τους νέους Γερμανούς με θαυμασμό ότι ξανά έστησαν τη χώρα τους, τη στήσανε από τα ερείπια μέσα και την ξανά συνέστησαν, αλλά ξέχασαν ότι είχαν καταστρέψει μια φορά στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο ολόκληρη την Ευρώπη. Χάσανε τον πόλεμο και υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε να τολμήσουν ξανά τέτοιο πράγμα ,αλλά αυτοί έκαναν ξανά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και κατέστρεψαν ολόκληρη την ανθρωπότητα και ολόκληρη τη Γερμανία.Τότε βέβαια δεν αναστήθηκαν εύκολα οι άλλοι λαοί, ανεστήθη όμως η Γερμανία και έπρεπε να αναμνησθεί  όλων αυτών των καταστάσεων της φρίκης και να μην τη συνεχίσει,αλλά να γίνει ένα παράδειγμα πνευματικό για ολόκληρη την Ευρώπη. Να μη θελήσει να εκμεταλλευτεί και να κυριαρχήσει του ζωτικού χώρου των λαών της Ευρώπης αλλά να αφήσει την δυνατότητα μιας αγαπητικής κοινωνίας στην Ευρώπη που θα μπορούσε να το κάνει με τη δική της οικονομική ισχύ.

Αδίστακτος ο άνθρωπος και αχόρταγος.

Αυτό αποτέλεσε και την καταστροφή τη δική μας και εμείς όχι ως αθώοι αλλά ως παραλογισμένοι μέσα από την ψευδό ευημερία σπεύσαμε να ακολουθήσουμε όλοι την ιστορία αυτή και εχάσαμε ακριβώς τον προσανατολισμό μας μέσα σε μια απόλυτη υλοκρατία.Χάσαμε την πνευματικότητα μας,χάσαμε τα ιερά και τα όσια μας ,χάσαμε τις οικογένειες μας ,χάσαμε την κοινωνική μας ενότητα,χάσαμε τα πάντα.Αυτή την ώρα είμαστε στα χέρια των δυναστών,βρισκόμαστε στον όλεθρο.Ποιος θα μας σώσει,ο λαός είναι αποίμαντος ,ούτε πνευματικοί άνθρωποι υπάρχουν να συνεγερθούν και να κηρύξουν την ψυχή του λαού,ούτε εκπαιδευτικοί υπάρχουν ,ούτε πολιτικοί υπάρχουν ούτε τίποτα.Κι ο λαός που να στραφεί,τι να κάνει,βρίσκεται στην απόγνωση.

Βρίσκεται σε απόγνωση γιατί δεν έχει ούτε κι αυτόν τον άρτο τον επιούσιο. Βρίσκεται σε απόγνωση γιατί τον πνίγουν τα μνημόνια. Βρίσκεται σε απόγνωση γιατί δεν αντέχει άλλο να βλέπει και να ακούει όλους αυτούς που τον έχουν ισοπεδώσει, που τον έχουν καταστρέψει, που τον έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, να του λένε ότι είναι εδώ για τον… σώσουν.

"google ad"

DSCN02091Ε, όχι δεν θέλουμε άλλο σώσιμο, φτάνει πια! Αυτό που θέλει ο λαός είναι να απελευθερωθεί από τα δεσμά και τα δεινά που έχει συσσωρεύσει στη χώρα το ΔΝΤ και όλο αυτοί που μας το κουβάλησαν.

Κι όμως, αυτοί που του άνοιξαν την πόρτα έχουν σήμερα το θράσος να ζητάνε και τα ρέστα, να λένε ότι… επέστρεψαν για μια νέα αρχή. Όχι, δεν θέλουμε νέες αρχές, δεν θέλουμε ψευτοσωτήρες και ανθρώπους που έστησαν τη χώρα στα 11 βήματα. Θέλουμε ανθρώπους ελεύθερους, θέλουμε ανθρώπους που θα παλέψουν για να διώξουμε από τη χώρα τη νέα γερμανική κατοχή. Που θα πολεμήσουν το Δ΄ Γερμανικό ΡΑΪΧ. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσει ξανά θύμα των νέο-γκεσταμπιτών!!! Και θα πω και κάτι, που το συζητάμε όλοι στις δημόσιες τοποθετήσεις μας.

Για την Μικρασιατική Καταστροφή κάποιοι οδηγήθηκαν στο Γουδί. Για τη σύγχρονη Μικρασιατική καταστροφή, όπου γίναμε πρόσφυγες στον ίδιο μας τον τόπο θα πληρώσει κανείς; Θα δικαστεί κανείς; Θα βρεθεί ένας δικαστής να ανοίξει το φάκελο για το πώς οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ;  Πρέπει να βρεθεί, αυτό επιβάλλουν οι ιστορικές στιγμές που ζούμε, γιατί φωνάζουν από τους τάφους οι χιλιάδες νεκροί από τις αυτοκτονίες, γιατί φωνάζουν στους δρόμους οι χιλιάδες άνεργοι, γιατί βγάζουν κραυγή αγωνία οι χιλιάδες άστεγοι, γιατί βγάζουν καθημερινά αναστεναγμό όλοι οι Ελληνες.

Ας βρεθεί επιτέλους ένας σύγχρονος Τερτσέτης, ένας σύγχρονος Πολυζωϊδης για να δικάσουν εκείνους που καταδίκασαν σε θάνατο την ελληνική κοινωνία.

Χριστός γεννάται δοξάσατε,χριστός εξ ουρανών απαντήσατε και σας καλώ λοιπόν μέσα σ’ αυτό το σκοτάδι να έλθετε εσείς μαζί μας να αναζητήσουμε το φως το αιώνιο της ελπίδας του Χριστού.Για να ξανά δοξάσουμε την πίστη και την ορθόδοξη ψυχή μας,να ξανά δοξάσουμε την ελπίδα για την ανάσταση του γένους,του τόπου και του λαού.Ο οποίος περιστρέφεται στο άγνωστο,στην αβεβαιότητα,στην εγκληματικότητα,την φρίκη.Γνωρίζουμε ότι σε παγκόσμια κλίμακα αποτελούμε ένα επιλεγμένο θύμα για να σταματήσει αυτή η πνευματική ελευθερία και χριστιανική ανεξαρτησία του λαού μας.

Όμως δεν πρέπει να καμφθούμε. Αυτήν  την ώρα του σκοταδιού του πνευματικού ,αυτή την ώρα της μεγάλης κρίσης η οποία μπορεί και να μεγαλώσει εμείς πρέπει να αντισταθούμε πνευματικά και να μη δούμε μόνο τη κίνηση της ελπίδας,το Χριστός γεννάται δοξάσατε,αλλά και να δούμε την ουσία αυτού του γεγονότος για τον ίδιο το σταυρό και τη σταύρωση αλλά και την Ανάσταση.

DSCN02141Αν θέλουμε πραγματικά την ώρα κατά την οποία κινδυνεύει ολόκληρος ο Χριστιανισμός και βλέπουμε γύρω μας ότι οι Χριστιανοί κατασφάζονται .Έχουμε μια νέα δίωξη των Χριστιανών όπως επί Ρωμαικών χρόνων ,με όλους αυτούς τους τζιχαντιστές οι οποίοι κάνουν επιθέσεις.Γιατί η Δύση έδωσε την αφορμή τόσα χρόνια για το μίσος του Μουσουλμανικού κόσμου εναντίον της Δύσης της εκμεταλλεύτριας  ,της Δύσης της ψεύτρας,τη Δύση της ανυπόστασης,της Δύσης της άθεης σε τελευταία ανάλυση.

Αυτή την ώρα  ο Χριστός που προδόθηκε για μια ακόμη φορά και για την γέννηση που είναι η ελπίδα και με την ενσάρκωση του και για όλη τη διαδρομή των θαυμάτων του και των μεγάλων ελπίδων ,αυτή την ώρα πάλι ξανά προδίδεται.Συνεπώς εμείς δεν έχουμε δικαίωμα αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε αληθινοί χριστιανοί παρά απλώς και μόνο να σταθούμε δίπλα εις τη φάτνη ταπεινά με το γόνο , να υμνήσουμε την Παρθένο να υμνήσουμε το βρέφος και να ακολουθήσουμε τον δρόμο αυτής της λάμψης της Πίστεως της οποία εχάραξε…”.

anogi.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...