16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παπαγγελόπουλος: Ολοκλήρωση ευτελισμού – Παράνομη και κατάπτυστη δίωξη ενός αθώου – Τσοβόλας: Οι κατήγοροι πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους

Ημερομηνία:

Για ολοκλήρωση του «ευτελισμού» κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της πλειοψηφίας, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη δίωξη σε βάρος ενός αθώου».

Η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου:

«Η πλειοψηφία της προκαταρκτικής επιτροπής ολοκλήρωσε τον ευτελισμό του Συντάγματος, κάθε έννοιας νομιμότητας και της αποστολής της ως κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Αγνόησε για να αποκρύψει τα πορίσματα των Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.

Κατά πάσα πιθανότητα τα πορίσματα επιβεβαιώνουν τον εκβιασμό, που είχε προαναγγείλει φιλοκυβερνητική εφημερίδα και υπέστη ο κ. Ζαχαρής.

Δεν αποκλείεται να αποκαλύπτουν και τον εκβιαστή του κ. Ζαχαρή.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αρνήθηκε να μου χορηγήσει αντίγραφα των πορισμάτων των κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη χωρίς μέχρις στιγμής να μου αιτιολογήσει την άρνησή της.

Τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα του παλαιού πολιτικού συστήματος, η φοβική μάλλον ανύπαρκτη αντίδραση της σημερινής κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις, με αποκορύφωμα τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η επερχόμενη οικονομική καταστροφή και η διαφαινόμενη παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος δεν πρόκειται να συγκαλυφθούν από την πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου».

Τσοβόλας: Οι κατήγοροι πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους

Μνημεία παράνομης και απαράδεκτης απόπειρας παρέμβασης στην τακτική Δικαιοσύνη χαρακτηρίζουν τα πορίσματα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ (σ.σ. την ώρα της δήλωσης το πόρισμα του ΚΙΝΑΛ δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα) οι συνήγοροι του Δημήτρης και Λύδια Τσοβόλα.

Με δήλωση τους αναφέρουν ότι αποδεικνύεται πλήρως ότι η ανυπαρξία ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου και των φερόμενων αδίκως και παρανόμως ως συμμέτοχων δημοσιογράφων και Εισαγγελέων Διαφθοράς που οδηγεί απροσχημάτιστα τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ σε περαιτέρω υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

«Η πολιτική σκευωρία δεν θα περάσει. Οι κατήγοροι πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους», αναφέρουν.

Η δήλωση των Δημήτρη Τσοβόλα και Λύδια Τσοβόλα:

«Τα πορίσματα αποτελούν μνημεία παράνομης και απαράδεκτης απόπειρας παρέμβασης

"google ad"

α) στην τακτική δικαιοσύνη που διενεργεί ανάκριση σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου και

β) στους Εισαγγελείς Διαφθοράς και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στους οποίους εκκρεμούν οι υποθέσεις Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, τα πορίσματα των δύο αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, αντίστοιχα και η μήνυση Μυωνή κατά των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου κλπ.

Τώρα αποκαλύπτεται πλήρως γιατί η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής, παρακάμπτοντας τους νόμους και παραβιάζοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα του φερόμενου ως ύποπτου Παπαγγελόπουλου, βιάζονταν να καταθέσουν τα πορίσματά τους, χωρίς προηγουμένως να αποφανθούν οι αρμόδιοι δικαστές, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών επί των ανωτέρω υποθέσεων.

Τα πορίσματα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ τελείως παρανόμως χαρακτηρίζουν τους τελευταίους (δημοσιογράφους) και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς ως συμμέτοχους, χωρίς αυτοί να κληθούν μέχρι σήμερα να δώσουν εξηγήσεις, ούτε για να εξεταστούν ως μάρτυρες από οποιαδήποτε Αρχή. Η προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι πλέον αδίστακτη και απροσχημάτιστη και θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς της Δικαιοσύνης να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Αποδεικνύεται πλήρως ότι η ανυπαρξία ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος του Παπαγγελόπουλου και των φερόμενων αδίκως και παρανόμως ως συμμέτοχων δημοσιογράφων και Εισαγγελέων Διαφθοράς, οδηγεί απροσχημάτιστα τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ σε περαιτέρω υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Η πολιτική σκευωρία δεν θα περάσει.

Οι κατήγοροι πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...