16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Παπαδημητρίου: “Θα βγουν και άλλες Σοφίες”

Ημερομηνία:

Οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχουν δημιουργήσει τσουνάμι αντιδράσεων από όλους εκτός από την ίδια την ΕΙΟ.

Το μοναδικό μέλος της που παραιτήθηκε μετά τα όσα συνέβησαν έως αυτή την ώρα ήταν ο Ιωάννης Παπαδημητρίου. Το πρώην πια μέλος του Δ.Σ. και έφορος των Εθνικών Ομάδων μίλησε στο Sport24.gr για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την άμεση αντίδραση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, αλλά και στη σημασία των καταγγελιών που υπήρξαν από την Σοφία Μπεκατώρου.

Αρχικά, αναφερόμενος στην απόφασή του να παραιτηθεί, αλλά και για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΙΟ τόνισε:

“Η δική μου παραίτηση ήταν θέμα ηθικού χρέους. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές οποιοσδήποτε έχει πρέπει να παίρνει θέση. Δεν γίνεται μία ομοσπονδία να βγάζει ένα δελτίο τύπου και να στέκεται στο χρόνο και να αναφέρεται στις καταγγελίες ως “δυσάρεστο περιστατικό. Πρέπει να συγκαλέσει άμεσα πειθαρχικά όργανα. Σε τέτοια θέματα είμαι ξεκάθαρος και δεν υπάρχει έκπτωση. Ξέρετε στο δικό μας το άθλημα έχουμε παιδιά από έξι χρονών. Τι θα πούμε σε αυτά τα παιδιά;”.

Για τις εξελίξεις που αναμένεται να φέρει η συγκεκριμένη υπόθεση δήλωσε: Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και βλέπετε ότι το θέμα έχει φτάσει μέχρι και τον Πρωθυπουργό. Θα υπάρχουν εξελίξεις είναι δεδομένο. Κοιτάξτε οι καταγγελίες της Σοφίας έγιναν στην αρχή μιας ευρωπαϊκής ημερίδας σε συνεργασία με την ΓΓΑ. Η Σοφία έκανε την αρχή και από ότι ξέρω την ακολούθησε και η Μπικώφ. Πιστεύω ότι θα βγουν και άλλες Σοφίες και πρέπει να βγουν και άλλες Σοφίες για να μην υπάρχει καμία τέτοια σκιά στον αθλητισμό”

Στο τέλος των ρωτήσαμε για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής είναι ο μόνος από το Δ.Σ. που έχει αντιδράσει τονίζοντας: “Από ότι γνωρίζω με τηλέφωνα που έχω δεχτεί θα ακολουθήσουν”.

SPORT 24

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...