20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παπαδημούλης: Δεν θα αργήσουν οι εκλογές

Ημερομηνία:

Την εκτίμηση ότι οι εκλογές δεν θα αργήσουν, έκανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο Δ. Παπαδημούλης.«Ξέρω ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν ζητά αύριο εκλογές, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές δεν θα αργήσουν και δεν θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα κριθούν, όταν γίνουν, πολύ πιο πάνω από 30% ανάμεσα σε δύο δυνάμεις: τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που είναι αφεντικό της τρικομματικής κυβέρνησης».

Προσέθεσε πως η εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί στο πεδίο της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης και εξήγησε: «Στο πώς, δηλαδή, θα αντιμετωπιστεί η ύφεση, η ανεργία, τα “λουκέτα”. Εμείς, προετοιμαζόμαστε εναλλακτικά και ετοιμάζουμε το πρόγραμμά μας, για να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης. Βλέπουμε εκλογές, διότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Έχουμε επαναλαμβανόμενες δημοσιονομικές αστοχίες και η καταστροφική επίπτωση του μνημονίου και στην κοινωνία και στην οικονομία προκαλεί μια μαζική αποδοκιμασία αυτών των πολιτικών. Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα στην κοινωνία και γι’ αυτό αλλάζουν γρήγορα στην πολιτική».

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει, ως νικητής των εκλογών, συνεργασίες σε προγραμματική βάση και σημείωσε: «Αν η λαϊκή εντολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια, θα είναι πολύ δύσκολο για δυνάμεις που είναι μέσα στη Βουλή να αρνηθούν να συνδράμουν είτε με συμμετοχή είτε με ανοχή είτε με στήριξη σε μια κυβέρνηση με τέτοιο προσανατολισμό».

Όσον αφορά την πρόταση του Π. Λαφαζάνη για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε ότι είναι μειοψηφική και την απέρριψε λέγοντας: «απευθύνεται αποκλειστικά και προνομιακά κάπου. Εμείς, απευθυνόμαστε σε όλους, χωρίς κανένα αποκλεισμό, αλλά λέμε απλά ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί -το λέω σχηματικά- και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά.

Και προς τις υπόλοιπες δυνάμεις της ιστορικής Αριστεράς και προς τις προοδευτικές δυνάμεις της οικολογίας, είτε έχουν μπει στη Βουλή είτε όχι, διότι είναι τέτοια η κατάσταση που είναι τιτάνιο το έργο μιας κυβέρνησης που θα έχει τα χαρακτηριστικά εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας».

πηγή: nooz.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...