15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παπαθανάσης για μάσκα: Στο τραπέζι η υποχρεωτική χρήση ακόμα και σε φούρνους και κρεοπωλεία

Ημερομηνία:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους (αν όχι σε όλους), πέρα από σούπερ μάρκετ, άφησε για ακόμη μια φορά το πρωί της Τρίτης μιλώντας στο OPEN TV ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση, οι ειδικοί επιστήμονες παρακολουθούν και λαμβάνουν αποφάσεις. Τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι. Επομένως, ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποφασιστεί ότι θα φοράμε μάσκα και στα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού χαρακτήρα, δηλαδή πχ. σε φούρνους, σε κρεοπωλεία ή μπορεί να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους. Είναι κάτι το οποίο είναι συνεχώς στο τραπέζι», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

«Σαφώς και βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο, άλλωστε κανείς δεν είπε ότι η Covid-19 έχει φύγει. Είμαστε εν μέσω της κρίσης και πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό και να μην ξεχνάμε. Απλά έχουμε πάει πολύ καλά και είναι λες και πέρασε από πάνω μας ο κορωνοϊός και τον έχουμε ξεχάσει. Δεν ισχύει όμως αυτό. Βλέπουμε ότι χώρες όπως η Σερβία πολύ γρήγορα ξανακύλησαν. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Γι’ αυτό και είπαμε ότι αυτά τα μέτρα τα οποία μπορούμε να λάβουμε είναι στο τραπέζι πάντα καθότι είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση. Και αν αποφασιστεί από τους ειδικούς ότι πρέπει να φοράμε μάσκα και σε άλλα καταστήματα, θα το κάνουμε», πρόσθεσε σχολιάζοντας όλες τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στη χώρα μας, κάνοντας αναφορά τόσο στην αναστολή λειτουργίας των πανηγυριών και τον Αύγουστο όσο και στα μέτρα που πρέπει να τηρούμε όλοι ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τέλος, ο Ν. Παπαθανάσης τόνισε το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης στη χρήση μάσκας και τη γενικότερη εφαρμογή των μέτρων καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός και ένας ελεγκτής για κάθε πολίτη. «Θα πρέπει, στο πλαίσιο της ατομικής μας ευθύνης, να θωρακίσουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ