15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παπαντωνίου: Πληρώνω το δόγμα Πολάκη – Πολάκης: Το δόγμα Σημίτη πληρώνεις

Ημερομηνία:

Σα προαναγγελία εξελίξεων φαντάζει από χθες η ομιλία Πολάκη μετά τη φυλάκιση του ζεύγουν Παπαντωνίου.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις 14 Οκτωβρίου ο Χανιώτης Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε πει:

«​​Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανέναν φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή. Και εδώ είναι ζήτημα πολύ συγκεκριμένο. Είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα. Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο την ψηλή κουλτούρα. Δεν το λέω έτσι… Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε. Και δεν θα το αφήσουμε».

Ο Παύλος Πολάκης μάλιστα είχε παραδεχτεί ότι είναι κάτι επικίνδυνο, αλλά τονίζει ότι «έτσι είναι».

Κλείνοντας, μάλιστα την επεξήγηση της αρχικής του φράσης για τις φυλακίσεις, καταλήγει στο τελικό συμπέρασμα: «Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω».

Γ. Παπαντωνίου: Εφαρμόζεται το δόγμα Πολάκη

Αυτό επισήμανε και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπαντωνίου σε δηλώσεις του κατά την έξοδο από τη ΓΑΔΑ:

«Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά. Η εργαλοιοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία».

Ο Γιάννος Παπαντωνίου που πλέον είναι ο δεύτερος υπουργός του ΠΑΣΟΚ που κρίνεται προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση που σχετίζεται με εξοπλιστικά προγράμματα, μετά τον Άκη Τσοχατζοπουλο, απολογήθηκε για περίπου 16 ώρες, αρνούμενος τις κατηγορίες. Το ίδιο έπραξε και η σύζυγος του, που επίσης οδηγείται στη φυλακή.

Τι απάντησε ο Πολάκης

Απάντηση στην δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Με 800 σελίδες κατηγορητήριο, με 3 εκατομ μίζες στα πράσα, μετά τη δικαστική συνδρομή που ζητήθηκε το 2017 (ενώ η υπόθεση ξεκίνησε το 2005), τολμάει και μιλάει ενώ οδηγείται στη φυλακή για “δόγμα Πολακη” ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού!!!!

Γιαννο μου το μαντήλι σου ΒΡΕΘΗΚΕ (από τη Δικαιοσύνη) ΛΕΡΩΜΕΝΟ !!!

Το “δόγμα Σημίτη” πληρώνεις….

"google ad"

ΥΓ καμιά ανακοίνωση υπέρ της Δικαιοσύνης που έπραξε το καθήκον της, θα βγάλει η ΝΔ και το κιναλ ή επειδή χάλασε η προφυλάκιση την παρουσίαση του βιβλίου του Παπαντωνίου έχουμε πέσει σε κατάθλιψη;», έγραψε στο Facebook oΠαύλος Πολάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...