19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Παπαρήγα σε ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση βρίσκεται στην κατεύθυνση να γίνει πιόνι των ιμπεριαλιστών»

Ημερομηνία:

«Η κυβέρνηση βρίσκεται στην κατεύθυνση να γίνει πιόνι των ιμπεριαλιστών», δήλωσε η πρώην επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, κατά την ομιλία της επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

«Εσείς νομίζετε ότι αν απευθυνθείτε στη Γαλλία και τις ΗΠΑ θα πάρετε κάτι περισσότερο από τη ΝΔ. Συνήθως τέτοιες κυβερνήσεις, όταν πηγαίνουν στις πλάτες είτε του ενός είτε του άλλου ιμπεριαλιστή, μετατρέπονται σε κυβερνήσεις-πιόνια ανεξαρτήτως αν ήταν αυτή η επιλογή τους» είπε απευθυνόμενη στους παρόντες υπουργούς.

Μιλώντας για το κυβερνητικό πρόγραμμα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν κάνει κωλοτούμπες», αφού «το πρόγραμμά του είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό σε συνθήκες κρίσης και προσπάθειας διεξόδου υπέρ του κεφαλαίου, το οποίο διανθίστηκε με συνθήματα εμπορίας ελπίδων και λαϊκής παραπλάνησης».

«Τώρα το απογύμνωσαν από συνθήματα, αλλά με συνέπεια παλεύουν το πρόγραμμά τους και όσον αφορά ποιος θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη. Δεν αλλάζει σε τίποτα τις πολιτικές» υποστήριξε.

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισήμανε ότι η λαϊκή αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ταυτίζεται με καμία κυβερνητική επιλογή, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί ο λαός να κατακτά την αξιοπρέπειά του γεμίζοντας τις πλατείες με τυφλή διαμαρτυρία είτε γεμίζοντας τις πλατείες ως χειροκροτητής της κυβέρνησης». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «οι κινητοποιήσεις αυτές δεν είναι και αυθόρμητες», σημειώνοντας ότι πρόκειται για «παλιά ήθη με νέες μορφές».

Αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού είπε ότι είναι «πολύ φτωχές σε σχέση με τη στρατηγική του ΝΑΤΟ, ενώ διερωτήθηκε γιατί να μην συνδράμει την κυβέρνηση ο Ομπάμα «μπας και του είπατε ότι δεν θέλετε τη Σούδα, το Άκτιο και τον Άραξο που καθιστούν την Ελλάδα προγεφύρωμα ακόμη και κατά των Παλαιστινίων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...