28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Παππούς στην Κύπρο βίαζε την εγγονή του μαζί με τον ανήλικο αδελφό της

Ημερομηνία:

Αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία νέας υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης 9χρονης από τον ίδιο της τον παππού και τον ανήλικο αδελφό της στη Λευκωσία

Τα όσα η 9χρονη βίωνε στα χέρια των παππού φερόμενου βιαστή της ανέφερε αρχικά στο σχολείο της και κατόπιν συνεννοήσεως με το Γραφείο Ευημερίας, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η 9χρονη στους ανακριτές, ο 70χρονος παππούς της, από την πλευρά του πατέρα της, τη βίαζε κατ’ επανάληψη με τη βοήθεια του 13χρονου αδελφού, της τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια.

Η ανήλικη – η οποία διέμενε με τη μητέρα και τον αδελφό της –  με τη βοήθεια ψυχολόγου κατέθεσε χθες προφορικά στους ανακριτές τις αποτρόπαιες πράξεις του οικείου της προσώπου, που εκτόνωνε τα ζωώδη ένστικτά του στο ανήμπορο να αντιδράσει κορμάκι της, ενώ σήμερα λήφθηκε και οπτικογραφημένη κατάθεση.

Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική και γυναικολογική εξέταση, καθώς επίσης και σε εξέταση από παιδοχειρουργό και διαπιστώθηκε ρήξη του παρθενικού υμένα.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως υπάρχει καταγγελία, η οποία διερευνάται για διαφθορά ανήλικης. Έχει συλληφθεί ένα πρόσωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της παραπονούμενης.

Ο 70χρονος ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8ήμερης κράτησής του.

Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, διαφθορά γυναίκας κάτω των 13ων ετών και άσεμνη επίθεση.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης επεσήμανε πως η αστυνομία είναι σε επικοινωνία με το Γραφείο Ευημερίας, γιατί εκεί έχει γίνει η καταγγελία και από εκεί στην Αστυνομία και βεβαίως θα εξεταστούν όλα.

Σημειώνεται δε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα, τα οποία ερευνώνται.

Οι Αρχές δεν προχώρησαν στη σύλληψη του 13χρονου αδελφού του θύματος, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αφού βάση νομοθεσίας θεωρείται ποινικά ανεύθυνος. Ωστόσο, έχει τεθεί υπό την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=uy1hlx6dsHA”]

sigmalive

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ