20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα από τους δήμους και τα αντλιοστάσια της Κρήτης

Ημερομηνία:

Τα χρέη πνίγουνε τη χώρα. Και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να έχει υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών, δίχως να έχει χορηγηθεί κάποια ελάφρυνση στο χρέος, φαίνεται ότι αυτή η πραγματικότητα αντικατοπτρίζεται και στη συμπεριφορά οργανισμών και επιχειρήσεων στις οποίες έχουν χρέη πολίτες ή φορείς.

Μία όψη αυτή της παρανοϊκής πραγματικότητας που διαμορφώνεται είναι και αυτό που συμβαίνει με τη ΔΕΗ, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης αλλά και πολλούς δήμους του νησιού.

Σήμερα, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βγήκαν στους δρόμους και έκοψαν το ρεύμα σε δήμους της Κρήτης. Έκοψαν επίσης το νερό στα αντλιοστάσιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα η ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), στις περιοχές Βλητές, Πατελάρι και Μυλωνιανά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Η διακοπή ήταν τρίωρης διάρκειας και έγινε, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η ΔΕΔΔΗΕ, λόγω των οφειλών του ΟΑΚ.

Δεν δημιούργησε προβλήματα λόγω της χωρητικότητας των δεξαμενών των αντλιοστασίων και της μικρής ζήτησης που υπήρχε. Σύμφωνα με το πρόγραμμα διακοπών που θα ισχύσει σε περίπτωση που δεν ρυθμιστεί το χρέος του ΟΑΚ, η επόμενη είναι προγραμματισμένη για τις 26 Οκτωβρίου και η διάρκειά της θα είναι από τις 10:00 έως τις 16:00.

Εκτός από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, οφειλές προς τη ΔΕΔΔΗΕ έχει και ο δήμος Κισάμμου. Μάλιστα, στις 10:00 εμφανίστηκε συνεργείο στο δημαρχείο Κισσάμου με εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης για δύο ώρες. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη, καθώς υπήρξε αντίδραση του δημάρχου, Θεόδωρου Σταθάκη και επικοινωνία με τις κεντρικές υπηρεσίες της Επιχείρησης, με τον δήμαρχο να υποστηρίζει ότι ο δήμος έχει προβεί σε ρύθμιση και έχει, ήδη, καταβάλλει την προκαταβολή που απαιτείται.

Παρόμοια η κατάσταση και στο Δήμο Σφακίων με συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να προβαίνουν σε προειδοποιητική διακοπή ηλεκτροδότησης όπως και στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Το πρόβλημα όμως είναι γενικευμένο και αφορά σχεδόν το σύνολο των δήμων του νησιού. Οι δήμοι έχουν συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για ένα επιπλέον λόγο επειδή την περίοδο των μνημονίων επιβλήθηκαν μεγάλες περικοπές στους προϋπολογισμούς τους.

Να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος του ΟΑΚ κ. Απ. Βουλγαράκης μαζί με τον διευθύνων σύμβουλο κ. Λ. Κοπάση θα συναντηθούν στην Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη για το συγκεκριμένο θέμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...