20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παράταση διδακτικού έτους για κάθε σχολείο που κάνει κατάληψη θέλει το Υπ. Παιδείας

Ημερομηνία:

Στόχος της υπό συζήτηση πρότασης, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του Υπουργείου Παιδείας, η προστασία των μαθητών από την απώλεια μαθημάτων και, συνακόλουθα, από την αναγκαστική προσφυγή τους στα φροντιστήρια…Σύμφωνα με αποκλειστικές διασταυρωμένες πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».

Στόχος μας, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, είναι να προστατέψουμε τους μαθητές να μην χάνουν μαθήματα και αναγκάζονται να απευθύνονται για βοήθεια στα φροντιστήρια.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων καταγράφεται σημαντική αύξηση των καταλήψεων κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Παράγοντες της εκπαίδευσης υπολογίζουν οτι οι καταλήψεις στην Αττική ξεπερνούν τις 60 ενώ ήδη, υπό κατάληψη τελούν γυμνάσια και λύκεια στη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Κορινθία.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...