20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παράταση της διαβούλευσης για την αναθεώρηση του Χωροταξικού Σχεδιασμού Κρήτης

Ημερομηνία:

Παρατείνεται ο χρόνος διαβούλευσης για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος για να εκφραστούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις για το σοβαρό αυτό θέμα. Αυτή την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που συνεχώς εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα από δήμους και φορείς του νησιού για την αναθεώρηση του Χωροταξικού Σχεδιασμού. 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, ανέφερε ότι «είναι υποχρέωση μας να υπάρξει αναβολή για το θέμα, ώστε να δούμε όλες τις εισηγήσεις, και να μην πάρουμε βεβιασμένη απόφαση».

Μάλιστα σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο εισηγητής και αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, ανέφερε, ότι, «είναι καθημερινό και εντεινόμενο το ενδιαφέρον το φορέων, ενώ ακόμα και λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, δήμοι και φορείς του νησιού κατέθεταν εγγράφως τις απόψεις τους για το θέμα».

Παράλληλα ο κ. Καλογερής πρόσθεσε, ότι, είναι σημαντικό, η εισήγηση που θα έρθει για ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης να απηχεί όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά τις απόψεις των φορέων και της κοινωνίας της Κρήτης ευρύτερα.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης τις απόψεις τους για το Χωροταξικό του νησιού εξέφρασαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο Ανδρέας Ξανθός, ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αντιδήμαρχοι Χανίων, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και εκπρόσωποι φορέων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ