14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παράταση ως τον Οκτώβριο της διάταξης για τις “γουρούνες” για να κάνουν απόσβεση οι επαγγελματίες

Ημερομηνία:

Οι νέες διατάξεις του Κ.Ο.Κ που απαγορεύουν την κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών μέχρι 125 cc, τις γνωστές “γουρούνες” και την εκμίσθωσή τους σε μη-Ευρωπαίους πολίτες, έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στις τουριστικές περιοχές της χώρας την φετινή χρονιά, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται ζημιωμένοι κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Με παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ο αρμόδιος για το θέμα υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, έκανε δεκτό το αίτημα για παράταση ως τον Οκτώβριο της εφαρμογής των νέων διατάξεων, βοηθώντας τους επιχειρηματίες να κάνουν απόσβεση της φετινής τους επένδυσης.
Αντί όμως ο υπουργός Μεταφορών να φέρει προς υπογραφή στην συναρμόδια για το θέμα υπουργό, Έλενα Κουντουρά, τη σχετική τροπολογία για την παράταση, έφερε ένα πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων, το οποίο συμπεριλαμβάνει εκτός της παράτασης για τις “γουρούνες”  και μία σειρά αλλαγών για τα ανοιχτού τύπου τουριστικά λεωφορεία – τα γνωστά “hop on, hop off” – και τα τουριστικά τρενάκια.
Η Ε.Κουντουρά όπως ήταν λογικό παρακάλεσε να διαχωριστούν τα δύο ζητήματα, γιατί αφενός δεν είναι κατάλληλη χρονικά στιγμή για νομοθετικές παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής εν μέσω τουριστικής περιόδου και βεβαίως χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους φορείς του κλάδου ή κάποια είδους ενημέρωσή τους.
Η υπουργός Τουρισμού μάλιστα ενώπιον του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από τον Χ.Σπίρτζη να διαχωριστούν τα δύο ζητήματα, να δοθεί άμεσα η παράταση για τις “γουρούνες” και κατόπιν να συζητήσουν οι συναρμόδιοι υπουργοί το όποια ζητήματα υπάρχουν για τα ανοιχτού τύπου τουριστικά λεωφορεία και τα τουριστικά τρενάκια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...