14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Παρά την επ’ αυτοφώρο σύλληψή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο εφοριακοί από το Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την προσαγωγή τους ενώπιον της Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο εφοριακοί  από την Κρήτη που εντοπίστηκαν χθες το πρωί  από ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Ρόδου, έπειτα από καταγγελία που έγινε από ιδιοκτήτη τουριστικής επιχείρησης στην πόλη της Ρόδου ότι του ζήτησαν χρήματα για να μην του βεβαιώσουν φορολογική παράβαση!

Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, οι δύο υπάλληλοι συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Μανώλη Κουτσούκο προσήχθησαν σήμερα το πρωί ενώπιον της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και ζήτησε τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία με την οποία οι δύο υπάλληλοι κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία.

Οι δύο εφοριακοί αμέσως μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr την 26η Ιουνίου 2017 και περί ώραν 10.00 εμφανίστηκαν στην επιχείρηση, που βρίσκεται στην Ακτή Σαχτούρη, οι δύο εφοριακοί, οι οποίοι αφού γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, ζήτησαν να διενεργήσουν φορολογικό έλεγχο.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και ο πατέρας της, που απασχολείται βοηθώντας την με εξωτερικές εργασίες συνεργάστηκαν ενώ κάλεσαν στο κατάστημα και τον λογιστή, που έφτασε περίπου μισή ώρα αργότερα.

Ο έλεγχος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ολοκληρώθηκε μια ώρα αργότερα κι ενώ ο λογιστής είχε αναχωρήσει, ο ένας εκ των δύο εφοριακών φέρεται να ζήτησε να ελέγξει εκ νέου τα βιβλία.

Φέρεται τότε να εντόπισε ότι στην επιχείρηση εργάζεται υπάλληλος ο οποίος δεν φαίνεται στην κατάσταση προσωπικού και υπέδειξε ένα άτομο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί και βοηθούσε.

Ο 65χρονος πατέρας της ιδιοκτήτριας αντέτεινε στον έλεγχο ότι δεν πρόκειται για υπάλληλο της επιχείρησης αλλά για έναν άστεγο και άνεργο τον οποίο βοηθάει.

Ο ένας εκ των δύο εφοριακών, ηλικίας 40 ετών, φέρεται να προέτρεψε τον 65χρονο πατέρα της ιδιοκτήτριας της επιχείρησης να ασφαλίσει το συγκεκριμένο άτομο για να μην έχει προβλήματα στο μέλλον ενώ ο έτερος εφοριακός, ηλικίας, 54 ετών, φέρεται να του ζήτησε να τους δώσει «κανένα χαρτζιλίκι».

Ο τελευταίος, φέρεται να πήρε μια κάρτα της επιχείρησης στην οποία αναγράφεται το κινητό τηλέφωνο του 65χρονου και να τον κάλεσε το βράδυ της ίδιας ημέρας για να συναντηθούν. Ο 65χρονος του δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βρεθούν εκείνη την ώρα, έκλεισε ραντεβού για χθες το πρωί και ώρα 08.00 και έσπευσε να ενημερώσει την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Ενώ βρισκόταν χθες με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δέχτηκε κλήση από την κόρη του που τον ενημέρωσε ότι οι δύο εφοριακοί ήταν στην επιχείρηση.

Προσημείωσε τρία χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και μετέβη στο κατάστημα. Εκεί συναντήθηκε με τους εφοριακούς, άνοιξε συζήτηση μαζί τους μέχρι που σε κάποια στιγμή ο 40χρονος φέρεται να του είπε «ξύσου», δίνοντάς του ουσιαστικά, όπως υποστηρίζει, το «σύνθημα» για να τους δώσει το… «χαρτζιλίκι».

"google ad"

Ο 65χρονος άφησε πάνω στο γραφείο του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ο 54χρονος εφοριακός φέρεται να τα έβαλε σε ένα φυλλάδιο του καταστήματος, να τον ευχαρίστησε και να έφυγε με τον συνάδελφό του με ένα δίκυκλο.

Την ώρα που αναχωρούσαν, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τούς γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους και τους συνέλαβαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ένας εκ των δύο εφοριακών πέταξε στο έδαφος το φυλλάδιο με τα χρήματα.

Μετά την προσαγωγή τους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι ο ένας έφερε μαζί του και ταυτότητα που χρησιμοποιούσε παλαιότερα ως υπάλληλος του ΣΔΟΕ ενώ ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν σε προηγούμενους ελέγχους από την 23η Ιουνίου 2017 που έφτασαν στη Ρόδο, είχαν ζητήσει και είχαν λάβει «δώρα» από ελεγχόμενους.

H ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, δυο υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών ηλικίας 54 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι προχθές (26.06.2017) το βράδυ ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα ενοικιάσεως οχημάτων ενημέρωσαν τον υπεύθυνο του καταστήματος ότι διαπίστωσαν οικονομική παράβαση και του ζήτησαν χρήματα προκειμένου να μη προβούν στη βεβαίωση της.

Το γεγονός καταγγέλθηκε χθες το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ και τέθηκε σε επιτήρηση το κατάστημα, όπου μετέβησαν οι υπάλληλοι για να λάβουν από τον υπεύθυνο τα χρήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της δωροληψίας και κατά την έξοδο τους από το κατάστημα, οι υπάλληλοι ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και βρέθηκε στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Tι λέει ένας εκ των εφοριακών

Ο Ηρακλειώτης εφοριακός που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του ασκηθεί καμμιά δίωξη για την υπόθεση χρηματισμού με την οποία κατηγορήθηκε μαζί με συνάδελφο του στη Ρόδο, λίγο μετά το (προσωρινό;) τέλος της περιπέτειας του μίλησε στο cretalive.gr και αναφέρθηκε στα όσα, κατά τον ίδιο, συνέβησαν στην επίσκεψη του κλιμακίου των Εφοριακών από το Ηράκλειο.

” Βρεθήκαμε στη Ρόδο από την περασμένη Παρασκευή – εξηγεί στο cretalive – μαζί με το συνάδελφο μου. Την πρώτη μέρα σαρώσαμε το νησί στους ελέγχους. Πάνω από 40 επιχειρήσεις και καταστήματα ελέγξαμε, κόβοντας αρκετά πρόστιμα για παραβάσεις και μας παραπέμπει σε δημοσίευση της τοπικής εφημερίδας Ροδιακή που αναφερόταν σε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που βρίσκεται στο νησί για να κάνει ελέγχους. Ανάμεσα στους ελεγχόμενους ήταν και εκείνος που μας κατήγγειλε. Δεν βρήκαμε κάτι το μεμπτό στην επιχείρηση του, αν εξαιρέσει κανείς πως ήταν συνταξιούχος και είχε κάποια ζητήματα με τους εργαζόμενους που απασχολούσε. Κι ενώ ετοιμαζόμαστε να φύγουμε από την επιχείρηση του, μας προέτρεψε να πάμε και απέναντι σε άλλη ομοειδή επιχείρηση που απ´ ότι καταλάβαμε είχε ανταγωνιστική σχέση με εκείνον. Ψάξτε και τον απέναντι μας προέτρεψε και μάλιστα μας παρέδωσε και φωτοτυπίες τιμολογίων του άλλου επαγγελματία τα οποία ζήτησε να ελέγξουμε. Εμείς φύγαμε και την επόμενη πήγαμε πράγματι και κάναμε έλεγχο στη συγκεκριμένη επιχείρηση στην οποία όμως δεν είδαμε κάτι φορολογικά κολάσιμο. Τον πήραμε τηλέφωνο για να του επιστρέψουμε τα τιμολόγια που μας είχε δώσει και του εξηγήσαμε πως δεν βρήκαμε κάτι. Πήγαμε στο μαγαζί του, του δώσαμε τα τιμολόγια κι εκεί φεύγοντας αφού μας ευχαρίστησε μας έδωσε ένα χάρτη της Ρόδου, διαφημιστικό της επιχείρησης του,μέσα στον οποίο είχε κρύψει τα 300 ευρώ. Μάλιστα μας ζήτησε την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε τη Ρόδο να του κρατάμε ρακί ! Πριν προλάβουμε να βγούμε από την επιχείρηση του, μπούκαρε η αστυνομία και βρήκαν πάνω μας το χάρτη με τον οποίο μας είχε παγιδεύσει.”

Όπως υποστηρίζει ο 54χρονος ήταν τόσο αστεία η προσπάθεια του Ροδίτη επιχειρηματία να τους παγιδέψει χωρίς το παραμικρό στοιχείο που ο εισαγγελέας Ρόδου δεν άσκησε κάν δίωξη ενώ τους άφησε ελεύθερους χωρίς κανένα περιορισμό, δίνοντας εντολή να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση. Ο ίδιος επικαλείται την πορεία του στην υπηρεσία και μας παραπέμπει στον προϊστάμενο του για να καταδείξει πως δεν έχει καμμιά σκιά στη μέχρι σήμερα υπηρεσιακή του πορεία!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...