20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Παρά τις αντιδράσεις, συνάντηση Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και αντιπροσωπεία ΕΒΕΧ

Ημερομηνία:

Μπορεί οι οργανώσεις που αγωνίζονται για την καταβολή αποζημιώσεων για τα ναζιστικα εγκλήματα στην Ελλάδα με σειρά ανακοινώσεων, ψηφισμάτων και δράσεων να έχουν επισημάνει τον ρόλο που παίζει η Ελληνογερμανική Συνέλευση όμως αυτό φαίνεται όχι μόνο δεν αποτρέπει τις αρχές του τόπου από το να πραγματοποιούν συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ένωσης αλλά μάλιστα προχωρούν και σε εμβάθυνση της συνεργασίας.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, με τη διευθύντρια και τον συντονιστή Έργου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Μαρία – Λουΐζα Μαντζαφλάρη και Δημήτρη Σωπίκη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα ζητήματα που διαχειρίζεται η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων αλλά και η Περιφέρεια Κρήτης κάνοντας ειδικότερη αναφορά σε θέματα Υποδομών και Περιβάλλοντος (διαχείριση απορριμμάτων, λυμάτων και νερού, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ.λπ.) που είναι και τομείς ενδιαφέροντος γερμανικών εταιρειών.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

Αναζητήθηκαν από κοινού τομείς συνεργασίας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος, του τουρισμού και της πολιτικής προστασίας, προκειμένου να προωθηθεί η οικονομική ανάπτυξη με τη σύμπραξη και των Επιμελητηρίων.

Συζητήθηκαν επίσης προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ήδη πολύ καλής συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με την Περιφέρεια του Calw στη Γερμανία.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα και στο Επιμελητήριο Χανίων με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με επικεφαλής τη Διευθύντρια του συντονιστικού γραφείου της στην Αθήνα, κ. Μαρία-Λουϊζα Μαντζαφλάρη και τον Συντονιστή Έργου, κ. Δημήτριο Σωπίκη και εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Χανίων με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο, κ. Σταύρο Χατζηδημητρίου, τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, κ. Δημήτρη Μουντάκη και τον Διευθυντή του νέου Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων, κ. Νίκο Μουντάκη.

Να σημειώσουμε ότι ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Σταύρος Χατζηδημητρίου, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Το Επιμελητήριο Χανίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας που εξελίσσει δυναμικά τα τελευταία χρόνια, πραγματοποίησε εποικοδομητική συνάντηση με την Ελληνογερμανική Συνέλευση κατά την οποία διαπιστώσαμε την κοινή μας αποφασιστικότητα να μεγιστοποιήσουμε τις στρατηγικές επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η εύρωστη Γερμανική αγορά προς όφελος της ανάπτυξης του τόπου μας. Δεσμευτήκαμε να προχωρήσουμε συντονισμένα σε τεχνική προετοιμασία των στρατηγικών τομέων, τους οποίους κατ’ αρχήν προσδιορίσαμε στη σημερινή μας συνάντηση, με την ελπίδα σύντομα να διαμορφώσουμε ολοκληρωμένα προγράμματα επίτευξης των αναπτυξιακών μας στόχων προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας και των εργαζομένων των Χανίων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...