16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παρά το άδειασμα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ο Καμμένος επιμένει: Η εθελοντική στράτευση των γυναικών θα προχωρήσει

Ημερομηνία:

Δεν εγκαταλείπει τα σχέδια του περί γυναικείας στράτευσης ο Πάνος Καμμένος, παρά την αρνητική διάθεση πολλών κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την επιλογή του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (MEGA), ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αρνήθηκε ότι το θέμα αποσύρεται επισημαίνοντας ότι η εθελοντική στράτευση των γυναικών θα έρθει να καλύψει τις ελλείψεις στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς όπως ανέφερε δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διευκρίνισε ότι στόχος του είναι να συζητήσει το θέμα με όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για τις προτάσεις του για στρατιωτικά λύκεια, είπε ότι η βασική εκπαίδευση στα λύκεια αυτά θα δίνει μόρια για τις στρατιωτικές σχολές και δεν μίλησε για στρατικοποίηση της Παιδείας.

Στέλνοντας μήνυμα στους κυβερνητικούς βουλευτές -ενόψει και της ψήφισης του ασφαλιστικού- τόνισε ότι «οποίος δεν στηρίζει την κυβέρνηση και δεν ψηφίζει νομοσχέδια είναι προφανές, πρέπει να παραιτηθεί.»

Παράλληλα, επιβεβαίωσε μέχρι τέλους τη στήριξή του στον πρωθυπουργό και ανέφερε ότι οι βουλευτές που εξελέγησαν και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν αυτά που υπογράψαμε το καλοκαίρι και θα στηρίξουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων ο κ. Καμμένος είπε «να δούμε τις προτάσεις του Βασίλη Λεβέντη, μακάρι να έρθουνε όλοι στην κυβέρνηση. Μακάρι να στηρίξουν την κυβέρνηση και δυνάμεις από τη ΝΔ».

Όπως είπε, αν η ΝΔ έχει πάρει μαθήματα, τότε θα υπάρχει μια δημοκρατική συνεργασία. Πάντως απέκλεισε κάποια συνεργασία με τους κ. Βοριδη, Γεωργιαδης και Πλεύρη, τονίζοντας ότι «οι ΑΝΕΛ είναι κόμμα του μεσαίου χώρου.»

«Σχολιάζοντας τη σχέση του και τις επαφές του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε ότι δεν έχει συζητήσει σενάρια επιστροφής με τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο όπως είπε τον σέβεται και έχει μια έντιμη σχέση μαζί του. «Εντολές δεν παίρνω από κανέναν και ούτε θα το έκανε ποτέ ο κ. Καραμανλής» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Όπως ανέφερε «αν η ΝΔ έχει πάρει μαθήματα, τότε θα υπάρχει μια δημοκρατική συνεργασία.»

Τέλος, έριξε «γέφυρες» στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως θα συνεργαστεί με την κα. Γεννηματά, μόνο «εάν βγάλει από την μέση τον Ευάγγελο Βενιζέλο.»

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ