13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Παρέμβαση για #Foitites_ksana στον χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης | Φωτός

Ημερομηνία:

Σε παρέμβαση στο Πολυτεχνείο Κρήτης προχώρησαν φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστων Κρήτης ζητώντας να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με ολα τα μέτρα προστασίας. Ζητούν την πρόσληψη προσωπικου και τη βελτιωση των υποδομών ενά τάσσονται ενάντια στη δημιουργία σώματος της αστυνομίας για την επίβλεψη των πανεπιστημίων.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια… ΩΣ ΕΔΩ! Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας!”.

Τη στιγμή που τα Πανεπιστήμια συμπληρώνουν 1 χρόνο κλειστά, η κυβέρνηση, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα με ασφάλεια, σχεδιάζει πώς θα βάλει δυνάμεις της αστυνομίας, κάρτες εισόδου και κάμερες στα Πανεπιστήμια, πώς θα διαγράφει φοιτητές θεσπίζοντας όριο φοίτησης, την ισοτίμηση πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και Πανεπιστημίων δίνοντας άφθονο χρήμα στα “κοράκια” της εκπαίδευσης κ.λπ.

Ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης! Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις, αλλά από διδακτικό προσωπικό και υποδομές!

Καλούμε όλους τους φοιτητές να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην υπουργό Παιδείας, προκειμένου να δεσμευθεί το υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση ότι θα μπει τέλος σ’ αυτήν την κοροϊδία! Δεν αντέχουμε άλλο να χάνουμε εξάμηνα, θέλουμε να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Καλούμε κάθε φοιτητή που αγωνιά για τις σπουδές και το μέλλον του να κατέβει στον δρόμο, την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12.00 στην πλατεία Αγοράς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...