19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παρέμβαση εργαζομένων του ΟΤΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης – Την απόλυτη στήριξη όλων των παρατάξεων έλαβαν οι απεργοί | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η συνεδρίαση του συμβουλίου ξεκίνησε με την παρέμβαση εργαζομένων του ΟΤΕ και συμβασιούχων του ΙΚΑ, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιου Βοργιά να θέτει το θέμα υποστελέχωσης του ΙΚΑ τονίζοντας πως “το τμήμα συντάξεων με έξι μόνο άτομα εξυπηρετεί όλη την ανατολική Κρήτη” με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να μην έχουν λάβει ούτε προσωρινές ούτε επικουρικές συντάξεις ενώ είναι “στο περίμενε” πέντε χρόνια τώρα.

Όσον αφορά τους εργαζομένους στον ΟΤΕ, που βρίσκονται σε συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητούν να ανακληθούν οι απολύσεις και να υπογραφεί μία ενιαία συλλογική σύμβαση με θετικό πρόσημο. “Να σταματήσει ένα καθεστώς τρομοκρατίας και εκφοβισμού από την διοίκηση” τονίζουν χαρακτηριστικά.

“Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ έχουν την απόλυτη στήριξη μας στα δίκαια αίτηματα τους”, τόνισε ο επικεφαλής της παράτασης “Η Κρήτη Μπροστά” Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε: “Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων. Όλα τα κόμματα και όλες οι παρατάξεις πλην του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν αποδεχθεί αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν δώσει ένα παλικαρισιο αγώνα. Καταδικάζουμε το σύνολο των πολιτικών που άνοιξαν το δρόμο σε αυτή την εργασιακή ζούγκλα. Στηρίζουμε απόλυτα τον αγώνα τους”.

Οι υδρογονάνθρακες στο "τραπέζι" - Πρόταση για λειτουργία Παρατηρητηρίου με επιστήμονες της Κρήτης

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, επικεφαλής της παράταξης “Ξαστεριά, Ανατροπή στην Κρήτη”έκανε λόγο για “συνθήκες γαλέρας” και πρόσθεσε “αυτή τη στιγμή βάλλεται το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία. Πρέπει να αλλάξει ρότα το Περιφερειακό Συμβούλιο για να μπει μπροστά σε έναν συνολικό αγώνα υπέρ των εργαζομένων”.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε: “αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα. Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους αυτό το ψήφισμα. Θα πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε να υπάρχει ο σεβασμός απέναντι στον κάθε εργαζόμενο. Δεν είναι δυνατόν να απολύονται εργαζόμενοι τις γιορτές. Έχετε την ειλικρινή στήριξη μου. Να δούμε τους τρόπους, πως θα μεταφέρουμε στη διοίκηση να μεταφέρουμε στη διοίκηση τα αίτημά σας”.

Ακολουθεί η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης

Η παρέμβαση του κ. Δαφέρμου, εκπροσώπου των εργαζομένων στον ΟΤΕ

Η παρέμβαση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοργιά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...