15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παρέμβαση Κρητών Αμερικής για το έργο του ΒΟΑΚ: Συμπαραστεκόμαστε σε ότι συμβάλλει στην πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας

Ημερομηνία:

H Παγκρητική Ένωση Αμερικής με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα και με κοινοποίηση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γεώργιο Δέδε, τον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Δημήτρη Κουνενάκη αναφέρεται στο έργο του ΒΟΑΚ και στην πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει το έργο στο μισό του εύρος, «διχοτομώντας το νησί και ενισχύοντας το αναπτυξιακό έλλειμα της Ανατολικής Κρήτης». Οι Κρήτες της Αμερικής ζητούν από τον πρωθυπουργό να αναθεωρήσει την απόφασή του και να προχωρήσει στο έργο του ΒΟΑΚ «από άκρη σε άκρη της Κρήτης» για μια Κρήτη «ισόρροπα αναπτυγμένη», όπως λένε.

Διαβάστε τι αναφέρουν οι ομογενείς στην επιστολή τους:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και ανακούφιση, δεχτήκαμε πριν από ένα χρόνο, κατά την επίσκεψη σας στο νησί μας, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που να συνδέει την Κρήτη από άκρη σε άκρη συμβάλλοντας στην ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού και την ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Με έκπληξη μας διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα, ότι ο σύγχρονος και πολλά υποσχόμενος αυτοκινητόδρομος που θα ένωνε την Κρήτη από άκρη σε άκρη (Καστέλι Κισάμου – Σητεία), περιορίστηκε στο μισό του εύρος, ΄΄διχοτομώντας΄΄ το νησί και ενισχύοντας το αναπτυξιακό έλλειμα της Ανατολικής Κρήτης

Επιθυμία όλων εμάς των Κρητικών της Αμερικής, είναι να βλέπουμε το νησί μας να προοδεύει και να ευημερεί, από άκρη σε άκρη. Μας θλίβει πραγματικά το γεγονός όταν βλέπουμε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι σε αντίθεση με την ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Νησιού.

Θέλουμε να δώσετε και στην ανατολική πλευρά του Νησιού μας, την δυνατότητα να καλύψει το αναπτυξιακό του έλλειμμα.

Εμείς ως Κρητική Ομογένεια της Αμερικής είμασταν και θα είμαστε πάντα δίπλα στην Κρήτη μας, δίπλα στην Ελλάδα μας και θα συμπαραστεκόμαστε σε ότι συμβάλλει στην ΠΡΟΟΔΟ και την ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του τόπου μας.

Για όλα αυτά Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ σας ζητούμε:

Να ανακαλέσετε τις πράξεις της διακήρυξης για τον ορισμό χρηματοοικονομικού συμβούλου για την ΄΄ Μελέτη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά – Ηράκλειο ΄΄ και να τις αντικαταστήσετε με νέες πράξεις διακήρυξης και δημοπράτησης που θα καλύπτουν ολόκληρο το εύρος του ΒΟΑΚ από άκρη σε άκρη της Κρήτης.

Μια Κρήτη ΙΣΟΡΡΟΠΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ είναι ΧΑΡΑ και ΤΙΜΗ όλων μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ