16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Παρέμβαση του αρχιεπισκόπου και του περιφερειάρχη για το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Ημερομηνία:

Με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος απευθύνει έκκληση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την οικονομική στήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων γράφει:

«…Σς παρακαλ πολύ, ν δτε σον μπορετε να θέμα τς Κρήτης, τς στορίας μας, τς λλάδος.

Πρόκειται γι τ θνικ δρυμα ρευνν κα Μελετν «λευθέριος Βενιζέλος», τ ποον πάρχει κα λειτουργε ες τ Χανιά.

Τ δρυμα ατ δρύθηκε τ 2000, π τν φωτισμένον εράρχη πρ. Κισάμου κα Σελίνου Ερηναον Γαλανάκην, ποος κοιμήθηκε πρν π λίγο καιρό.

Τ ξεκίνημα το δρύματος ατο πρξε θαυμαστ κα λπιδοφόρο.

μέχρι σήμερα λειτουργία κα πορεία του, εναι κατ πάντα ξιοθαύμαστη, ποδοτικ κα καρποφόρα σ λα τ πίπεδα.

γαπήθηκεν π λη τν Κρήτη, γκαλάσθηκεν π τν λληνικ Πολιτεία, πέτυχε πάρα πολλ πιτεύγματα σ λους τους τομες τς Παιδείας τς στορίας […] Ατ τ λαμπρ πρωτοπορειακ πολύτιμο δρυμα, σήμερα μέσα ες τ κλίμα τς οκονομικς κρίσεως ντιμετωπίζει τν κίνδυνο ν κλείσει γι λόγους οκονομικούς. κίνδυνος ατς εναι μεσος.

Μπροστ σ’ ατ τν κατάσταση κα τν πειλ το κλεισίματος κα τς διαλύσεως το μεγάλου ατο δρύματος, πευθύνομαι προσωπικς ες τν    ξοχότητά Σας κα Σς παρακαλ πολ ν δτε τ θέμα, ν κάνετε ,τι μπορετε κα ν συμβάλετε προσωπικς κα πηρεσιακς ν μν κλείσει κα ν συνεχίσει τν λειτουργία του…»  

Εξάλλου με επιστολή τους ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης ζητούν από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ιδρύματος.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων τονίζεται:

«…Πιστεύουμε ότι με την επίκληση της κρίσης, δεν είναι δυνατόν να καταδικάζονται στην αφάνεια αναγνωρισμένοι πνευματικοί φορείς με πολυεπίπεδη προσφορά στην ιστορική έρευνα, στην εκπαίδευση των νεότερων γενεών, στην κοινωνία ευρύτερα. Σας ζητούμε, αξιολογώντας την προσφορά του πνευματικού αυτού θεσμού, με τη γνωστή ευαισθησία σας σε θέματα που άπτονται του πολιτισμού, να αναλάβετε πρωτοβουλία για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ιδρύματος. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταδειχθεί ότι η χώρα μας, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, είναι σε θέση να θωρακίσει τις αξίες, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της…».   

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...