23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή ενάντια στην ΤTIP | Βίντεο

Ημερομηνία:

Παρέμβαση ενάντια στην Διατλαντική Εταιρική Σχέση Συναλλαγών και Επενδύσεων (TTIP) έκανε πριν λίγο στην Ευρωβουλή ο Νότης Μαριάς.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «η υπό συζήτηση Έκθεση παρουσιάζει το σχέδιο της TTIP δηλαδή της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Συναλλαγών και Επενδύσεων σαν μια δήθεν ευκαιρία για περισσότερη ανάπτυξη και ενίσχυση της αγοράς εργασίας».

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε: «Η αλήθεια όμως είναι ότι τα κέρδη από την ΤΤΙΡ είναι αβέβαια και οι απειλές για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες σίγουρες. Οι ανησυχίες στον αγροτικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό τομέα είναι πολλαπλάσιες. Να θυμίσουμε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει τις σημαντικότερες διεθνείς συμβάσεις για τους οργανικούς ρύπους.

Με την ΤΤΙΡ τίθενται σε κίνδυνο τα διάφορα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα τα οποία κατοχυρώνονται ως ΠΟΠ δηλαδή ως Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης που εξάγονται στις ΗΠΑ και κινδυνεύουμε να γεμίσουμε στην Ευρώπη γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα. Επιπλέον με την ΤΤΙΡ επέρχεται πλήρης απορρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς αγροτικών προϊόντων και το ελληνικό ελαιόλαδο θα πληγεί ανεπανόρθωτα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τέλος με την ΤΤΙΡ στην ουσία καταργείται το υπάρχον σύστημα δικαστικής προστασίας και οι αμερικανικές πολυεθνικές στην ουσία απολαμβάνουν ετεροδικίας ενώ μπορούν να προσφεύγουν ακόμη και κατά των κρατών μελών της Ε.Ε. σε ειδικά δικαστήρια διαιτησίας ασκώντας αγωγές αποζημίωσης εκατοντάδων δις ευρώ».

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

[youtube url=”https://youtu.be/XLcdc-vEcdI”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...