13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για θεσμοθέτηση Ευρωπαϊκού Ελάχιστου Μισθού και αλλαγή ρότας της ΕΚΤ

Ημερομηνία:

Με δύο διαδοχικές του παρεμβάσεις ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 13/12/2017, ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης Ευρωπαϊκού Ελάχιστου Μισθού, Ευρωπαϊκού Επιδόματος Ανεργίας και Ευρωπαϊκού Ελάχιστου Εισοδήματος καλώντας ταυτόχρονα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αλλάξει ρότα και μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης να ενισχύσει την πραγματική οικονομία.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πυλώνα είπε ότι ενώ αποτελεί αναγκαιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν τούτοις «δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όσο η ηγεσία της Ε.Ε. εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας και βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που διαλύουν το κοινωνικό κράτος, πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις και γεμίζουν την Ευρώπη με εκατομμύρια φτωχούς και στρατιές ανέργων».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Μόνο όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείψει τις νεοφιλελεύθερες επιλογές θα ανοίξει ο δρόμος για το τριπλό κοινωνικό Α της Ένωσης. Η Κοινωνική Ευρώπη προϋποθέτει τη θεσμοθέτηση Ευρωπαϊκού Ελάχιστου Μισθού, Ευρωπαϊκού Επιδόματος Ανεργίας και Ευρωπαϊκού Ελάχιστου Εισοδήματος. Πρέπει λοιπόν η ηγεσία της Ένωσης να εγκαταλείψει τη διγλωσσία και τα κροκοδείλια δάκρυα για την υλοποίηση του Κοινωνικού Πυλώνα γιατί έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τα 123 εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών που απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό».

Μάλιστα, συνεχίζοντας στη δεύτερη παρέμβασή του με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη ο Νότης Μαριάς καυτηρίασε το γεγονός πως τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολείται με την εκπλήρωση των 17 στόχων του ΟΗΕ για παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη και εξάλειψη της φτώχειας σ’ όλο τον κόσμο, την ίδια στιγμή η τρόικα επιβάλλει στον Ελληνικό λαό σκληρές μνημονιακές πολιτικές, «πολιτικές που έχουν μειώσει τις συντάξεις τουλάχιστον κατά 40%, πολιτικές που έχουν πετσοκόψει τους μισθούς, πολιτικές που έχουν οδηγήσει το 40% του Ελληνικού λαού να ζει κάτω απ’ τα όρια της φτώχειας. Επομένως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παύσει τη διγλωσσία. Οι δείκτες δείχνουν ότι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οι λαοί δυστυχούν. Δείχνουν ότι στην Ευρώπη των 28, τουλάχιστον 123 εκατομμύρια ευρωπαίοι απειλούνται από τη φτώχεια, ενώ το 9,6% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρή υστέρηση».

Και ο Νότης Μαριάς στηλιτεύοντας την πολιτική της ΕΚΤ κατέληξε: «Η επίτευξη λοιπόν των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης απαιτεί αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη, απαιτεί κονδύλια για την Κοινωνική Ευρώπη, απαιτεί δραστηριοποίηση των Ευρωπαϊκών Ταμείων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία οφείλει να κατευθύνει τα δισεκατομμύρια ευρώ της ποσοτικής χαλάρωσης στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και όχι της οικονομίας καζίνο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...