15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παραγραφή και απαλλαγή για την καταδίκη του Ν. Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανήλικο

Ημερομηνία:

Την παύση της ποινικής δίωξης αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για τον πρώην βουλευτή και πρώην συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη, για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, που φέρεται και τελέστηκε στη Μολδαβία και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και ποινή 20.000 ευρώ.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, σύμφωνα με το Έθνος, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών, κατά την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας ήταν παρών ο Νίκος Γεωργιάδης, ενώ η ίδια δήλωσε «υποχρεωμένη» να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, καθώς και πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

Υπενθυμίζεται πως πρωτοδίκως, το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του σημερινού πρωθυπουργού καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών να τον κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Στην τότε απόφαση δεν του είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είχε χορηγηθεί αναστολή έως την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αποφάσισε την παύση της ποινικής δίωξης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, όπως τόνισαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη, το δικαστήριο ήταν υποχρεωμένο να προχωρήσει στην απόφαση αυτή, «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...