20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παραιτήθηκαν και οι δύο εμπειρογνώμονες του ατυχήματος με την Porche – O πρώτος ζήτησε να παραιτηθεί, και ο δεύτερος ενεπλάκη σε τροχαίο

Ημερομηνία:

Ο «Mr Jumbo» δεν έχει κληθεί και ούτε αναμένεται να κληθεί για κατάθεση πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο με το μοιραίο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες η Porsche 911 S εισήχθη στην Ελλάδα από τη Γερμανία μεταχειρισμένη χωρίς να μεσολαβήσει η αντιπροσωπία. Αυτό στη γλώσσα της πιάτσας των εμπόρων αυτοκινήτων λέγεται «παραεισαγωγή». Ετσι η Τροχαία, πριν απευθυνθεί στον κ. Απόστολο Βακάκη για περαιτέρω λεπτομέρειες, περιμένει απαντήσεις από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για το ποια είναι τα συνεργεία που συντηρούσαν το αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται ότι αιτία του τροχαίου είναι το σκάσιμο του πίσω δεξιού λάστιχου που άρχισε να χάνει αέρα ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο εκτροπής, ωστόσο οι αξιωματικοί της Τροχαίας δεν είναι ακόμα σε θέση να πουν με βεβαιότητα γιατί το λάστιχο στο 82,4ο χιλιόμετρο άρχισε να ξεφουσκώνει. Εφταιγε η υπερθέρμανση λόγω παλαιότητας ή κάποιο αντικείμενο που βρέθηκε στον δρόμο; Μια απάντηση που θα δώσουν οι δύο πραγματογνώμονες που έχουν διοριστεί για να ερευνήσουν το αυτοκίνητο, στους οποίους έχει ανατεθεί να ερευνήσουν τον αυτοκινητόδρομο, αλλά και οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών.

Ο ποδοσφαιριστής με το Audi

Η υπόθεση με τη φονική Porsche, λόγω της σοβαρότητας αλλά και της δημοσιότητας που έχει λάβει, απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια της Αστυνομίας που ζητούν καθημερινά ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι έρευνες. Αποτέλεσμα, να ερευνάται σε βάθος κάθε πτυχή της υπόθεσης και με οδηγό τα βίντεο της Νέας Οδού.

Ετσι αποδείχτηκε ότι όσα υποστήριξε ο Υπάτιος Πατμάνογλου για ένα Audi που σταμάτησε στο σημείο λίγα λεπτά μετά την τραγωδία είναι αληθή. Σύμφωνα με τα βίντεο, 8 λεπτά μετά την πρόσκρουση της Porsche με το Honda Civic, από το σημείο διήλθε ένα Audi R8, το οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ποιον ανήκει.

Πρόκειται για γνωστό ποδοσφαιριστή που, όπως αποδεικνύεται από τις 19 κάμερες στα 50 χιλιόμετρα από τα διόδια Αφιδνών, μέχρι το πάρκινγκ του θανάτου, ακολουθούσε τη δαιμονισμένη Porsche χωρίς όμως ποτέ να εμπλακεί σε κόντρα με τον οδηγό της. Απλά, τα δύο supercars κινούνταν σε παράλληλες πορείες. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δώσει κατάθεση για όλα όσα είδε εκείνο το απόγευμα να συμβαίνουν στην εθνική οδό.

Η αλλαγή πραγματογνωμόνων και η απώλεια αέρα

thymata1

Την περασμένη Δευτέρα η Εισαγγελία Θηβών διόρισε δύο πραγματογνώμονες από τη Βοιωτία προκειμένου να ασχοληθούν με τη μοιραία Porsche και να αποφανθούν για το πώς συνέβη το τροχαίο. Ο διορισμός τους κράτησε λίγες ώρες γιατί ο ένας ζήτησε να παραιτηθεί, όπως και έγινε, ενώ ο δεύτερος ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του. Ετσι, λοιπόν, επελέγησαν να τους αντικαταστήσουν δύο άλλοι πραγματογνώμονες από την Αθήνα.

Παράλληλα, δύο ακόμη θα ασχοληθούν με τον αυτοκινητόδρομο, σε ό,τι έχει να κάνει με το οδόστρωμα, ακόμη και με το πάρκινγκ και τις τουαλέτες. Ψάχνουν δηλαδή να δουν αν το πάρκινγκ και οι τουαλέτες στο 83,6ο χιλιόμετρο κατασκευάστηκαν με τις προδιαγραφές που ορίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σε αυτό το κομμάτι θα υπάρξει συνεργασία των πραγματογνωμόνων προκειμένου να διαπιστώσουν γιατί στο 82,4ο χιλιόμετρο, δηλαδή ένα χιλιόμετρο πριν σκάσει το πίσω δεξιό λάστιχο της μαύρης Porsche 911 S, άρχισε να χάνει αέρα. Πληροφορίες λένε ότι δύο είναι τα ενδεχόμενα: το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι το αυτοκίνητο του «Mr Jumbo» εισήχθη με τα συγκεκριμένα ελαστικά, τα οποία φορούσε το αυτοκίνητο πάνω από μια δεκαετία, ήταν χειμερινά και συνεπώς ιδιαίτερα καταπονημένα και ακατάλληλα και σε συνδυασμό με την υψηλή ταχύτητα, η οποία ξεπερνούσε τα 250 χιλιόμετρα την ώρα, άρχισαν να διαλύονται.

Ετσι, μέσα σε ένα χιλιόμετρο το πίσω λάστιχο έχασε όλο τον αέρα και στη συνέχεια καταστράφηκε με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μπει πλαγιολισθαίνοντας και με τρομακτική ταχύτητα στο πάρκινγκ. Το δεύτερο ενδεχόμενο που ερευνάται είναι να πάτησε κάτι στον δρόμο και προοδευτικά να άρχισε να ξεφουσκώνει μέχρι να καταστραφεί.

Το mail-φωτιά που έφτασε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγες ημέρες μετά το τροχαίο της Βοιωτίας στο επίσημο e-mail του αρχηγείου έφτασε μια επιστολή από μια γυναίκα οδηγό που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όσα εφιαλτικά έζησε το απόγευμα της 26ης Φεβρουαρίου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Πηγές από την Κατεχάκη λένε ότι η γυναίκα κινούνταν στη μεσαία λωρίδα του αυτοκινητόδρομου με ταχύτητα που άγγιζε τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, όταν είδε τη μοιραία Porsche να την πλησιάζει σαν σίφουνας.

"google ad"

Ηταν τέτοια η ταχύτητα με την οποία κινούνταν που μόλις πέρασε από δίπλα της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το αυτοκίνητό της σηκώθηκε στον αέρα. Η οδηγός τρόμαξε και παραλίγο να χάσει τον έλεγχό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η συγκεκριμένη γυναίκα θα κληθεί να δώσει αναλυτική κατάθεση στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, με την ελπίδα να αποκαλύψει κάποια λεπτομέρεια που ψάχνουν οι ειδικοί για να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση.

Το βίντεο από τις κάμερες δείχνει ότι στο 82,4ο χλμ. το πίσω δεξιό λάστιχο ξεφούσκωσε εντελώς και στο 83,6ο χλμ. η Porsche εξετράπη από την πορεία της προς το πάρκινγκ. Δύο εμπειρογνώμονες που ανέλαβαν αρχικά την υπόθεση παραιτήθηκαν και τώρα άλλοι 4 συνολικά την ερευνούν. Ο οδηγός του Audi R8 που περιέγραψε ο Υπάτιος βρέθηκε και είναι γνωστός ποδοσφαιριστής. Ερευνες και στη Γερμανία για την Porsche.

protothema.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...