15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών ο Έλληνας αξιωματικός της αστυνομίας

Ημερομηνία:

Η Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών μετά τις εντονότατες αντιδράσεις προχώρησε στην ακύρωσε της τιμητικής εκδήλωσης για τους “ανδρείους” ναζί αλεξιπτωτιστές που κατάκτησαν την Κρήτη. Η συμμετοχή και Ελλήνων στη συγκεκριμένη οργάνωση προκάλεσε πολλά ερωτηματικά με ένα εξ αυτών μάλιστα να είναι και αξιωματικός της αστυνομικός στην Αθήνα.

Ο Καζάς Παρασκευάς έστειλε επιστολή σε μέσα ενημέρωσης στην οποία δηλώνει ότι μετά τη γνωστοποίηση της εκδήλωσης παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. της οργάνωση σημειώνοντας ότι δε γνώριζε τίποτα για την πραγματοποίησή της.

Η δήλωση του αστυνομικού είναι η εξής:

Η δήλωση του αστυνομικού

«Αρχικώς, ως πρώην καταδρομέας και νυν αλεξιπτωτιστής είμαι μέλος σε λέσχες Ελληνικές και ξένες. Όσον αφορά το εξωτερικό, ήμουν μέχρι πρότινος στο Δ.Σ. των “Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών”, η οποία είναι διεθνής Ένωση στελεχωμένη από μέλη κυρίως των Ειδικών Δυνάμεων διαφόρων Κρατών υπαγόμενη στο ΝΑΤΟ, η οποία δραστηριοποιείται μόνο με το αντικείμενο της και μηδέποτε δραστηριοποιήθη σε θέματα αλλότρια του σκοπού της.

Το πρωί της 13-4-2021 ενημερώθηκα για το όλο θέμα των αναγραφόμενων επί της αφίσας για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Αμέσως καταδίκασα δημοσίως τα αναγραφόμενα και ο,τιδήποτε άλλο προσβάλλει την μνήμη των προγόνων μας οι οποίοι πολέμησαν τους κατακτητές για την ελευθερία της Πατρίδος μας, τα οποία σημειωτέον δεν δημοσιοποιήθηκαν από κανένα ΜΜΕ παρά την επικοινωνία μου μ’αυτά.

Ο σχεδιασμός της αφίσας έγινε εν αγνοία μου στο εξωτερικό, ουδεμία σχέση έχω με αυτήν, αδυνατώ εκ των πραγμάτων να γνωρίζω οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία έτερων μελών στο εξωτερικό και ουδέποτε ως μέλος του Δ.Σ. συμμετείχα ή συμφώνησα για αυτήν. Επικοινώνησα στο εξωτερικό και ζήτησα να αποσυρθεί η εν λόγω αφίσα διότι μας προσέβαλλε ως Έλληνες, γνωστοποίησα την αντίθεσή μου και παραιτήθηκα παραχρήμα από το Δ.Σ. για λόγους ευθιξίας.

Τέλος, όσον αφορά συγκεκριμένες εφημερίδες οι οποίες με συκοφάντησαν, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου. Αξιώνω από τα ΜΜΕ όπως αποκατασταθεί η πραγματική αλήθεια βάσει της παρούσης επιστολής μου».

Η επίμαχη αφίσα:

Υπενθυμίζουμε ότι σε σχετική αφισα για την εκδήλωση αναφεροταν τα εξής:

“Έχουν περάσει ακριβώς 80 χρόνια από τότε που οι ελίτ μονάδες του Τρίτου Ράιχ πήδηξαν και κατέκτησν το νησί της Κρήτης. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ την ανδρεία τους. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες ιπτάμενους αδελφούς μας που επιτυχώς ολοκλήρωσαν την πρώτη στρατηγική αεραπόβαση στην ιστορια”

 

 

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...