20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παραιτήθηκε και ο Χανιώτης Κώστας Μαρματάκης μέλος της Κ.Ε. και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

22 χρόνια από τότε που εντάχθηκα στον ΣΥΝ, 11 χρόνια από τότε που ιδρύσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρόνια πολιτικών, εκλογικών, κοινωνικών, κινηματικών, πάντα συλλογικών αγώνων. Μετά τις τελευταίες πολιτικές και κομματικές εξελίξεις, δεν μπορώ να συνεχίσω αυτή την πορεία. Αποχωρώ από το κόμμα μας, που δεν θα είναι πλέον το ίδιο. 

Αν έχει αξία η αυτοκριτική, η κριτική, η ανάλυση της πορείας αυτής; Έχει -όχι μόνο βέβαια, αλλά- κυρίως, αν συμβάλλει στην αλλαγή της πραγματικότητας της τραγικής Ήττας που βιώνει ο κόσμος μας, ο κόσμος της Εργασίας, ο κόσμος της Ανεργίας, ο κόσμος της Φτώχειας. Αν συμβάλλει στην ενίσχυση της προοπτικής της Νίκης των δυνάμεων αυτών που γέννησαν τα ΟΧΙ που πρέπει να εκπροσωπηθούν από την Αριστερά, τα δικά μας ΟΧΙ που καταγράφηκαν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη.

Το αποφασιστικά Ριζοσπαστικό, το ξεκάθαρα Ταξικό και το εντυπωσιακά Νεανικό ΟΧΙ. Στους δρόμους αυτής της προσπάθειας θα συναντηθούμε πολλοί και πολλές από μας, ανεξάρτητα από τις άμεσες επιλογές μας.

Κώστας Μαρματάκης, μέλος της ΚΕ και της Οργανωτ. Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...