14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Παρακολουθήστε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ: “ELDORADO – ο αγώνας για τις Σκουριές”

Ημερομηνία:

Το μεγαλύτερο εξορυκτικό έργο στην Ευρώπη και ο αγώνας των πολιτών ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή. Το ντοκιμαντέρ «ELDORADO – ο αγώνας για τις Σκουριές» περιγράφει τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής, την ποινικοποίηση του κινήματος και το υψηλό τίμημα για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα από το κυνήγι του χρυσού, σε μία παραγωγή που χρηματοδοτήθηκε από τους ίδιους τους θεατές.

Όπως αναφέρει το Omniatv, το ντοκιμαντέρ «ELDORADO – The Struggle for Skouries» των Leopold Helbich και Wasil Schauseil χρηματοδοτήθηκε από τους ίδιους τους θεατές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν πρώτοι. Μέσω καμπάνιας στην ιστοσελίδα indiegogo, καλύφθηκαν τα έξοδα της παραγωγής κατά 102%, με 150 δωρεές.

Το ντοκιμαντέρ είναι πλέον διαθέσιμο για όλους, και αποτυπώνει τον αγώνα των κατοίκων, αλλά και την καταστολή και την ποινικοποίηση του κινήματος μπροστά στα συμφέροντα της εταιρείας.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ:

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου του ντοκιμαντέρ:

Η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής της καναδικής εξορυκτικής εταιρίας Eldorado Gold, η οποία φτιάχνει ένα «χρυσό» μονοπώλιο. Παρόλο που τα εξορυκτικά της σχέδια θα οδηγήσουν σε ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, η εταιρία έχει την υποστήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια των πολιτικών για την προσέκλυση των «επενδύσεων».

Υπάρχει μεγάλη πίεση στον τοπικό πληθυσμό προκειμένου να μην αντιδράσει. Παρόλα αυτά, οι τοπικές κοινότητες αντιτίθενται στις εξορυκτικές δραστηριότητες εδώ και χρόνια. Η μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε «εξορυκτική χαβούζα» προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για πρώτες ύλες των βιομηχανιών, με τεράστιο όμως κόστος για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το «ELDORADO – ο αγώνας για τις Σκουριές» είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον αγώνα των πολιτών ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή στο μεγαλύτερο εξορυκτικό έργο στην Ευρώπη. Με συνεντεύξεις κατοίκων της περιοχής και αρχειακό υλικό, το ντοκιμαντέρ περιγράφει την ποινικοποίηση του κινήματος και το υψηλό κόστος του χρυσού που θα πληρωθεί με την καταστροφή του περιβάλλοντος και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...