22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παραμονή Χριστουγέννων στα Χανιά: Ήξερε ποιος είναι ο κλέφτης, βρήκε τα κλεμμένα όμως η αστυνομία αδιαφόρησε!

Ημερομηνία:

Επώνυμη καταγγελία έφθασε στην εφημερίδα μας η οποία μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ιδιοκτήτης επέστρεψε στο σπίτι του, παραμονή Χριστουγέννων, για να βρει ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε υποψίες για το ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι δράστες της ληστείας, και ενώ βεβαιώθηκε ότι πράγματι τα αντικείμενά που είχαν κλαπεί βρισκόταν σε συγκεκριμένο χώρο, τελικώς, και οι ληστές διέγυγαν και τα κλοπιμαία έκαναν φτερά. Όλα αυτά επειδή, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, η αστυνομία αδιαφόρησε.

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την καταγγελία που στάλθηκε στην εφημερίδα μας, αυτούσια, δίχως καμία παρέμβαση από εμάς, ώστε να ενημερωθούνε και οι αρχές για τα γεγονότα και να πράξουν τα δέοντα:

Κύριε διευθυντά της εφημερίδας Αγωνας της Κρήτης,

Το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου 2014 μεταξύ ώρας 22.30 – 01.00 έπεσα θύμα διάρηξης και κλοπής στην κατοικία μου στην οδό Σπάρτης 53 – Χανιά την οποία αντιλήφθηκα στις 01.00 το ξημέρωμα της 26ης Δεκεμβρίου όταν επέστρεψα στο σπίτι μου.

Αμέσως ειδοποίησα την αστυνομία από όπου και ενημερώθηκα ότι λόγω άλλου εν εξελίξει περιστατικού δε θα μπορούσαν να έρθουν στο χώρο πριν περάσει τουλάχιστον μία ώρα. Τελικά, μετά από μερικά ακόμα τηλεφωνήματά μου και ενώ εγώ παρέμενα όλο αυτό το διάστημα έξω περιφερόμενος στους γύρω δρόμους, καθώς μου συστήθηκε να μη μπω στην οικία μου, ένας και μόνο άνδρας της υπηρεσίας ασφαλείας ήρθε στο χώρο μου στις 04.00 περίπου απλά για να επιβεβαιώσει το συμβάν. Συνδυάζοντας και αναφέροντάς του διάφορα γεγονότα της προηγούμενης βραδιάς, του υπέδειξα με μεγάλη βεβαιότητα τα άτομα και την κατοικία των διαρρηκτών, στο υπόγειο της ίδιας πολυκατοικίας. Δεν προέβη όμως σε καμμία άλλη ενέργεια πέραν της απλής καταγραφής του συμβάντος, με ενημέρωσε δε ότι θα ειδοποιηθεί και θα έρθει η σήμανση γύρω στις 08.00 – 08.30 το πρωί και μετά θα έπρεπε να μεταβώ στο αστυνομικό μέγαρο για υποβολή μήνυσης κατά των ατόμων αυτών.

Συμπληρωματικά σας αναφέρω εδώ ότι στο ίδιο υπόγειο διέμεναν η μητέρα των δραστών και η έγκυος σύζυγος του ενός, η οποία μπορεί ακόμα να εντοπιστεί είτε σε μαιευτική μονάδα κάποιου νοσοκομείου καθώς επρόκειτο να γεννήσει τις αμέσως επόμενες μέρες, είτε μέσω υπηρεσιών πρόνοιας στην πολύ πιθανή περίπτωση που λαμβάνει κάποιο επίδομα ή βοήθημα.

Αμέσως μετά και καθώς δεν ένοιωθα άνετα να παραμείνω στην οικία μου η οποία ήταν εντελώς αναστατωμένη και με σπασμένη κλειδαριά, αλλά ούτε να συνεχίσω να περιφέρομαι στους δρόμους μέχρι το επόμενο πρωί, περί τις 04.30 επισκέφτηκα φίλο μου που μένει σε κοντινή απόσταση. Εκείνος όντας πιο ψύχραιμος και αφού του ανέφερα τις υποψίες μου για το ποιοί είναι οι δράστες και πού βρίσκονται τα κλοπιμαία, μου υπενθύμισε ότι αφού οι κλαπέντες ηλεκτρονικές συσκευές όπως και το κινητό μου τηλέφωνο είναι όλες μάρκας apple και συνδεμένες μεταξύ τους, αν με καλούσε στο κινητό θα κουδούνιζαν όλες μαζί και ταυτόχρονα θα άναβε ο φωτισμός της οθόνης τους.

Περί ώρας 05.00 μεταβήκαμε λοιπόν στην οικία μου και συγκεκριμένα ακριβώς μπροστά από τη μεγάλη τζαμαρία του υπογείου όπου διέμεναν οι δράστες, φωτογραφία της οποίας επισυνάπτω, και θέτοντας το κινητό μου σε αθόρυβη λειτουργία με κάλεσε τουλάχιστον για πέντε 5 φορές. Κάθε φορά που με καλούσε ο εντελώς σκοτεινός χώρος του υπογείου φωτιζόταν από το χαρακτηριστικό μπλε φωτισμό των κλεμμένων υπολογιστών μου και έσβηνε δευτερόλεπτα μετά τον τερματισμό της κλήσης. Τη διαδικασία επαναλάβαμε όπως αναφέρω παραπάνω αρκετές φορές για να βεβαιωθούμε ότι δεν επρόκειτο για τυχαίο γεγονός και πάντα άναβε ο φωτισμός με την κλήση και έσβηνε με τον τερματισμό της.

Αμέσως τηλεφώνησα στο 100 για να αναφέρω σχετικά, που δήλωσε αναρμόδιο και με παρέπεμψε στην ασφάλεια στο τηλ: 28210 25803. Τηλεφωνώντας στην ασφάλεια, επί πολλή ώρα εξηγούσα την κατάσταση, υποδείκνυα πέρα από κάθε αμφιβολία τους δράστες και ζητούσα να έρθουν άμεσα στο χώρο μου για να ανακτήσω τα πράγματά μου και να συλλάβουν τους ενόχους. Η απάντηση της υπηρετούντος εκείνη την ώρα ήταν ότι δεν κάνουν επιχειρήσεις τη νύχτα (σχεδόν όμως ξημέρωνε πιά αφού ήταν ήδη 05.30), ότι χρειάζονται ένταλμα εισαγγελέα που δε μπορούν να έχουν λόγω της ώρας και της αργίας, επειδή είναι απλή κλοπή και ότι σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να υποβάλλω πρώτα μήνυση και όλα θα έπαιρναν το δρόμο τους.

Ρώτησα αν μπορώ να υποβάλω μήνυση άμεσα, όμως με ενημέρωσε ότι ακόμα κι αν πήγαινα τότε θα έπρεπε να περιμένω ίσως και μέχρι το πρωί καθώς ακόμα είχαν εκκρεμμότητες και ασχολούνταν με άλλη υπόθεση (κλοπή μηχανακιών). Παρακάλεσα πολλές φορές για τις άμεσες ενέργειες τους, να φροντίσουν για το ένταλμα το συντομότερο καθώς ανά πάσα στιγμή οι αθίγγανοι δράστες θα μπορούσαν να διαφύγουν με τη λεία τους προς άγνωστη κατεύθυνση και ο εντοπισμός τους πλέον θα ήταν αδύνατος, ή τουλάχιστον να στείλουν κάποιον στον τόπο της διάρρηξης ακόμα κι αν δε μπορούσε να μπει στο σπίτι των δραστών. Θα ήταν αρκετό να τους περιμένει να βγουν απο το σπίτι και να τους συλλάβει επ´ αυτοφώρω με τα κλοπιμαία ή έστω θα απέτρεπε τη διαφυγή τους καθώς το υπόγειο διαθέτει μία μόνο είσοδο – έξοδο.

Και πάλι συνάντησα την άρνηση της συγκεκριμένης εν υπηρεσία υπαλλήλου προβάλλοντας ξανά τη δικαιολογία ότι δεν “επιχειρούν” νυχτερινές ώρες και ότι η υπηρεσία της λήγει σε μισή ώρα και για όλα θα ενημέρωνε τον επόμενο αξιωματικό υπηρεσίας ώστε να αναλάβει εκείνος πρωτοβουλίες. Για μένα όμως ήταν οδυνηρό και αδιανόητο να βλέπω από το παράθυρο την κλεμμένη περιουσία μου και να μην έχω την υποστήριξη που θα έπρεπε απο την αστυνομία για να την ανακτήσω αφού δε μου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ως όφειλαν.

Λίγο μετά τις 06.00 με τον ίδιο τρόπο που περιγράφω παραπάνω επιβεβαίωσαμε εκ νέου καλώντας το κινητό μου για 4 τουλάχιστον φορές ότι δράστες και κλοπιμαία είναι ακόμα στο υπόγειο όμως και πάλι δεν κινητοποιήθηκε κανείς για την επ´ αυτοφώρω σύλληψη τους ούτε έγινε καμμία άλλη ενέργεια μέχρι την 09.00 πρωινή περίπου όταν τελικά ήρθε η σήμανση, παρότι ειχα επικοινωνήσει και πάλι μαζί τους. Υπάρχει αναλυτική λίστα των κλήσεων προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω και δεν έχω καμμία αντίρρηση για άρση τηλεφωνικού απορρήτου προς επιβεβαίωση και των διαλόγων μας.

Λίγο μετά τη σήμανση ήρθαν και 2 άντρες της ασφάλειας οι οποίοι για πρώτη φορά μετέβησαν στο υπόγειο διαμέρισμα και συνομίλησαν με τον ένα από τους 2 δράστες καθώς ο άλλος είχε εξαφανιστεί πλέον μαζί με τα κλοπιμαία. Κατ´ ομολογίαν της μητέρας των δραστών όπως ισχυρίστηκε στους άντρες της ασφάλειας και όπως άκουσα εγώ και άλλος μάρτυρας μου που με συνόδευσε στα γραφεία της ασφάλειας, τη διάρρηξη διέπραξε το βράδυ ο μικρότερος αδελφός όντας μεθυσμένος και εξαφανίστηκε μαζί με τα κλοπιμαία νωρίς το επόμενο πρωί πιθανόν για Ηράκλειο.

Το ιδιο ακριβώς επανέλαβε η κουνιάδα του το μεσημέρι της επόμενης μέρας 27 Δεκεμβρίου όταν παρουσία του ίδιου μάρτυρα μου τη συνάντησα στην είσοδο της πολυκατοικίας μας.

"google ad"

Τελικά ο ένας εκ των δραστών που είχε παραμείνει με την υπόλοιπη οικογένεια συνελήφθη αρχικά στα πλαίσια του αυτοφώρου μετά τη μήνυση που κατέθεσα, αφέθηκε όμως ελεύθερος 1 μέρα μετά με εντολή εισαγγελέα που όρισε δικάσιμο για το Σεπτεμβριο του 2015, δηλώνοντας αθώος και απειλώντας με παρουσία μαρτύρων ότι “θα πάθω πολλά” γιατί αυτοί είναι μεγάλη οικογένεια, ισχυριζόταν δε ότι δεν έχω αποδείξεις εναντίον του και δεν υπάρχουν αποτυπώματα αφού οι δράστες φορούσαν γάντια (πώς το γνώριζε άραγε;). 3 μέρες αργότερα εξαφανίστηκε και αυτός με την οικογένειά του χωρίς να δηλώσει ως όφειλε τη νέα διεύθυνση κατοικίας του στην αστυνομία ή την εισαγγελία.

Από τότε η ασφάλεια εμφανίστηκε ξανά στο χώρο στις 2 Ιανουαρίου, μετά από σχετικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας zarpa.gr , αναζητώντας τους δράστες παρουσία του ιδιοκτήτη του υπογείου που παράνομα το ενοικιάζει, αυτό καθώς και αλλους χώρους, χωρίς βεβαιως αποτέλεσμα αφού όλοι είχαν πλέον αναχωρήσει για αγνωστο προορισμό.

Τέλος θα ήθελα να ενημερώσω ότι στις 26 Δεκ. και ώρα 10.00 περίπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της σήμανσης, μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο, έδωσα κατάθεση και υπέβαλα μήνυση για διάρρηξη και κλοπή κατά την ανάγνωσή της οποίας πριν την υπογράψω διαπίστωσα ότι τίποτα από όσα περιγράφω πιο πάνω δεν είχε συμπεριληφθεί στο κείμενο, με τον αρμόδιο αξιωματικό υπηρεσίας να με καθησυχάζει ότι αρκεί που αναφέρθηκαν προφορικά και καλύτερα να μη γραφούν γιατί “θα βρούμε όλοι το μπελά μας”.

Στην επιμονή μου να γραφτούν, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποδειχτεί η ενοχή των κατηγορουμένων, χρειάστηκε η παρέμβαση ανωτέρου του για να καταγραφούν. Και πάλι όμως δεν αναφέρθηκε η τηλεφωνική άρνηση της υπηρεσίας να επέμβει και να προχωρήσει στην επ´ αυτοφώρω σύλληψη ή οποιαδήποτε άλλη κατάλληλη ενέργεια μετά την ανακάλυψη των κλοπιμαίων από μέρους μου, πράγμα που ανέφερα συμπληρωματικά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων στις 29 Δεκ. 2014 με την υπ´αριθ. 7616 αίτησή μου.

Επειδή όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν αμέλεια, πλημελλή ή και σε κάποιες περιπτώσεις παντελή έλλειψη εκτέλεσης καθηκόντων με αποτέλεσμα την οριστική ως φαίνεται απώλεια των κλαπέντων περιουσιακών μου στοιχειων αξίας 5.500 € περίπου όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω, παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε το θέμα με όποιον τρόπο κρίνετε εσείς κατάλληλο και με σκοπό την εγρήγορση των αρμοδίων υπηρεσιών για διελεύκανσή της υπόθεσης όπως επίσης και τις καταγγελίες που σας αναφέρω παραπάνω για απονομή ευθυνών στους υπαλλήλους των εμπλεκομένων υπηρεσιών όπου αυτές υπάρχουν. Επιφυλάσσομαι δε για άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μου σύμφωνα με το νόμο προκειμένου να αποζημιωθώ.

Υ.Γ. Τα στοιχεία των δραστών και της υπόλοιπης οικογενείας, του ιδιοκτήτη του υπογείου, των μαρτύρων μου και η αναλυτική λίστα των τηλεφωνικών κλήσεων στις οποίες αναφέρομαι καθώς και όποιο άλλο πρόσθετο στοιχείο μπορώ να σας παράσχω είναι στη διάθεσή σας εφόσον μου ζητηθεί.

Γιαννουλάκης Κωνσταντίνος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ