16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Παρατηρητήριο Αντιφασιστικής Δράσης – Παναγιώτης Φύσσας: «Επαγγελματίας δολοφόνος ο Ρουπακιάς»

Ημερομηνία:

Επιμέλεια: Ειρηναίος Μαράκης

Για την ερχόμενη Παρασκευή διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής οπότε θα εξεταστούν η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα, ενώ σήμερα σε φορτισμένο κλίμα κατέθεσε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης. Αξίζει να σημειώθεί πως κάνεις εκ των συνηγόρων της ηγετικής ομάδας και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν υπέβαλλε ερωτήσεις στον μάρτυρα.

Ο Παναγιώτης Φύσσας, επικαλούμενος τη γνώμη γιατρών, τόνισε ότι το χτύπημα του Γιώργου Ρουπακιά ήταν επαγγελματικό. Για το κίνητρο της δολοφονίας, σημείωσε ότι «η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες». Επισήμανε, δε: «Ο Ρουπακιάς πήρε εντολή από τον αρχηγό, αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Αυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή».

Πριν ξεκινήσει να καταθέτει ο πατέρας του Φύσσα, ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε βάρος του από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε αμέλεια. Στο σημείο αυτό ηλεκτρίστηκε η ατμόσφαιρα και αντέδρασαν συγγενείς του Παύλου Φύσσα.

Την ώρα που πραγματοποιούνταν η δίκη, και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν μετανάστη έξω από τα δικαστήρια ο οποίος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε νοσοκομείο.

“Έχει βαμμένα τα χέρια του με το αίμα του γιου μου”.

Όσο αφορά τη δίκη, ο Παύλος Φύσσας στην αρχή περιέγραψε τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν την μοιραία εκείνη νύχτα όπου ο γιος του έχασε την ζωή του, ενώ χαρακτήρισε τον Γιώργο Ρουπακιά επαγγελματία δολοφόνο.

Στην συνέχεια ο Παναγιώτης Φύσσας εξαπέλυσε ευθεία βολή κατά του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενου ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, λέγοντας πως αυτός “έχει βαμμένα τα χέρια του με το αίμα του γιου μου”.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: H ιεραρχία της Χρυσής Αυγής ήταν άσχετη με το φόνο;

Π. Φύσσας: Όχι βέβαια και για να σηκωθούν από κάτω εντολές παίρνουν.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Ο αρχηγός της δολοφονικής οργάνωσης ενημερώθηκε μετά τη δολοφονία του γιου σας;

Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη: Ποιον εννοείτε;

Π. Φυσσας: Ο Μιχαλολιάκος. Είναι τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του του γιου μου.

Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη: Για  το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορείτε να ρωτάτε.
Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Σας γαλήνεψε η ανάληψη πολιτικής ευθύνης, που έγινε τελευταία;

"google ad"

Π. Φυσσας: Όχι βέβαια.

Στην συνέχεια κατατέθηκε αίτημα από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα έγγραφα της δικογραφίας η συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου κατά την οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα και να αξιολογηθεί από το δικαστήριο.
Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν σήμερα το πρωί αίτημα στο δικαστήριο με το οποίο ζητούν να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης η συνέντευξη Μιχαλολιάκου, στην οποία είχε αναφερθεί στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην συνέντευξη αυτή η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει ότι η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, που κατατέθηκε στο δικαστήριο, έχει ως εξής:

«Η δήλωση του κατηγορούμενου και αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ., Ν. Μιχαλολιάκου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 17.9.201 ότι η Χ.Α αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της ανθρωποκτονίας του Π. Φύσσα σχετίζεται με την εκδικαζόμενη υπόθεση και πρέπει να ληφθεί υπόψη και να αξιολογηθεί δικαστικά. Επειδή δεν υπέπεσε μέχρι τώρα στην αντίληψη μας αυτεπάγγελτη αναζήτηση του υλικού της συνέντευξης εκ μέρους του δικαστηρίου και της εισαγγελίας ζητάμε να παραγγελθεί το CD από τον σταθμό Real FM ώστε να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα της δικογραφίας».

Παράλληλα, έγινε καταγγελία των συνηγόρων υπεράσπισης ότι οι τεχνικοί  που βρίσκονται πίσω από την έδρα των δικαστών και ρυθμίζουν την τηλεπικοινωνία με τη ΓΑΔΑ από όπου θα εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ηχογραφούν τα πρακτικά, αίτημα που έχει απορριφθεί από το δικαστήριο. Οι ίδιοι κατέθεσαν στη δικαστήριο ότι δεν καταγράφουν τίποτα και πως έχουν επιφορτιστεί μόνο με το πώς θα γίνει η τηλε-εξέταση των μαρτύρων, όταν θα έρθει η σειρά τους.

Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα

«Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα είμαι συνταξιούχος τώρα πριν δούλευα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Ο γιος μου ήταν κυρίως άνεργος, έκανε κάποιες δουλειές, ήταν 34 ετών, 1,85 ύψος και γεροδεμένος.

Ακολουθούσε τα βήματά μου, δεν ασχολιόταν με κόμματα και οργανώσεις ήταν και η δική μου θέση αυτή.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη ήταν το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Παύλος ήταν Ολυμπιακός και μου είπε αν θα δούμε μαζί τον αγώνα και επειδή εγώ θα πήγαινα αλλού, έκλεισε να πάει στην καφετέρια  “Κοράλι”.

Είχα περάσει την προηγούμενη ημέρα τυχαία από εκεί, ήταν 200 μέτρα από το σπίτι μας κι αν το ήξερα θα του έλεγα να μην πάει και να φύγει.

Έκλεισε εκεί τραπέζι ο γιος μου, γιατί είχε πολύ ενδιαφέρον ο αγώνας και δεν έβρισκε αλλού, μου είπε ότι ήταν τρία άτομα η παρέα του και ότι κατά τις 11 το βράδυ βρήκαν να καθίσουν.

Κατά τις 12 παρά πήγα σπίτι μας και κατά τις 12 και 5 χτύπησε τηλέφωνο. Ήταν ο αδελφός μου και μου είπε: “Τρέχα στην Τσαλδάρη χτύπησαν το παιδί”.

Όταν έφτασα στην Τσαλδάρη είχε κίνηση, ακούγονταν σειρήνες. Βλέπω τη Χρύσα, τη φίλη του Παύλου να κάθεται στο πεζοδρόμιο και να έχει στα πόδια της τον Πάυλο, ήταν ακίνητος. Μου είπανε ότι τον μαχαιρώσαν,  πίστευα ότι έχει μόνο γρατζουνιές.

Πήγε το μυαλό μου στη Χρυσή Αυγή ,γιατί τα τραγουδια του τους ενοχλούσαν.

Σκεφτόμουν ότι οι μαχαιριές ήταν για να τον φοβήσουν.

Ρώτησα τη Χρύσα, επειδή δεν είδα πολλά αίματα στο έδαφος, γιατί είναι ακίνητος ο Παύλος;

Αργότερα έμαθα ότι ήταν επαγγελματικό χτύπημα. Του φώναζα, Παύλο, Παύλο…

Η Χρύσα φώναζε  στον αστυνομικό “ρε καθίκι, τώρα ήρθες να βοηθήσεις ,όταν χτυπούσαν τα παιδιά πού ήσουν;”

Στο σημείο ήταν και άλλα άτομα γύρω, δεν είδα διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

Δεν πίστεψα την Χρυσα, νόμιζα ότι είναι ζωντανός, νόμιζα ότι είχε λιποθυμήσει.

Μετά μου έκανε εντύπωση που το ασθενοφόρο δεν έβαλε σειρήνα. Όταν φτάσαμε στο Γενικό Κρατικό μου είπαν ότι το παιδί έφυγε. «Γιατί;», ρώτησα, επειδή καθυστέρησε 20 λεπτά το ασθενοφόρο; «Όχι», μου είπαν, και έξω από το νοσοκομείο να τον χτυπούσαν, θα πέθαινε ήταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα. Μετά σκεφτόμουν «πώς να ειδοποιήσω τη μάνα του Παύλου;».  Ρώταγα τον Παύλο, «πώς να το πω στη μάνα σου;».

Σκέφτηκα να βάλω ένα συγγενή να φυλάξει το παιδί για να της το πω. Της είπα ότι το παιδί χτύπησε στο κεφάλι και εκείνη ήρθε στο νοσοκομείο κι εκεί έμαθε από τους γιατρούς τι είχε γίνει…

Μετά ρώτησα την Χρύσα, τι έγινε; Μου είπε «καθόμασταν οι τρεις μας στην καφετέρια και ο Παύλος πήρε κάποια τηλέφωνα και ήρθαν κάποιοι φίλοι του, 5-6 ατομα. Βγήκαμε έξω και ακούγαμε υβριστικά συνθήματα «κότες, θα σας σκοτώσουμε κλπ».
Δεν ξέραμε για ποιο λόγο μας βρίζανε.

Μετά μου είπε ότι ήρθε ένα άτομο και είπε «μην ανησυχείτε θα τους μιλήσω και θα φύγουν», κάτι τους είπε και μετά λέει «μπορείτε να φύγετε». Από το ντύσιμό τους και τις μπότες κατάλαβαν ότι ήταν Χρυσαυγίτες.

Η αστυνομία ήταν στο σημείο, 4-6 άτομα της ΔΙΑΣ. Το λέω αυτό, γιατί ήταν στην πλευρά των Χρυσαυγιτών».

Ένταση στο δικαστήριο

Ένταση στο δικαστήριο όταν συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωστούν οι στίχοι των τραγουδιών του Παύλου Φύσσα λέγοντας ότι μόνο αντιφασιστικά δεν είναι. Φίλοι του Παύλου Φύσσα άρχισαν να διαμαρτύρονται και αποχώρησαν φανερά εκνευρισμένοι, φωνάζοντας, “ποιος τα λέει αυτά, ο καραγκιόζης; Να γράψουμε ένα καινούργιο τότε”.

Νωρίτερα οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παναγιώτης Φύσσας αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις συνηγόρου υπεράσπισης, λέγοντας “δεν με σέβεσαι, μην παίζεις με μένα, δεν θα ήσουν εδώ αν με σεβόσουν”. Ένταση επικράτησε και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων από το συνήγορο υπεράσπισης του Γ. Ρουπακιά. Καθ’όλη τη διάρκεια των ερωτήσεων των δικηγόρων υπεράσπισης ο Παναγιώτης Φύσσας δεν έστρεψε το βλέμμα του ούτε μία φορά προς το μέρος τους.

Γιώργος Ρουμπέκας, συνήγορος υπεράσπισης Γ.Ρουπακιά: Γιατί δεν ζητήσατε να έρθει στο δικαστήριο να καταθέσει ο γιατρός του Γενικού Κρατικού Νικαίας, που σας είπε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό;

Π. Φύσσας: Δεν το σκέφτηκα, έβλεπα το παιδί μου νεκρό, γιατί δεν ρωτάς εσύ τον Ρουπακιά; Προσπαθείς να μας πεις ότι ευθύνεται το ασθενοφόρο;

Γιώργος Ρουμπέκας, συνήγορος υπεράσπισης Γ.Ρουπακιά: Είναι τελείως αναξιόπιστος ο γιατρός που είπε ότι το χτύπημα είναι επαγγελματικό, τα είπε θέλοντας να καλύψει τις ευθύνες της καθυστέρησης του ΕΚΑΒ.

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Παρασκευή στις 9πμ, οπότε θα εξεταστούν η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα.

Στοιχεία από: thepressproject.gr, news.in.gr, left.gr, antenna.gr και το Golden Dawn Watch

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειρηναίος Μαράκηςhttp://www.agonaskritis.gr/author/eirinaios_marakis/
Ο Ειρηναίος Μαράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1986. Απόφοιτος λυκείου. Δραστηριοποιείται στα κοινά μέσα από τον χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μικρά πεζά, διηγήματα και ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά ιστολόγια . Διατηρεί τα ιστολόγια Λογοτεχνία και Σκέψη και Αριστερός Σχολιασμός. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης και στο εβδομαδιαίο διαδικτυακό περιοδικό Babushka

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...