19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Παραχώρηση της πλήρους κυριότητας του συνόλου του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου ζητά η δημοτική παράταξη “Χανιά, μαζί για τον Δήμο μας”

Ημερομηνία:

Δεν αποδέχεται την πρόταση για ενοικίαση του χώρου του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου με ενοίκιο 80.000 ευρώ ανά έτος η δημοτική παράταξη “Χανιά, μαζί για τον Δήμο. Αντ’ αυτού, προτείνει τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα προχωρήσει σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αίτημα την “αδιαπραγμάτευτη” θέση για “παραχώρηση της πλήρους κυριότητας του συνόλου του στρατοπέδου και όχι της εκμίσθωσης της έκτασης με οικονομικό αντάλλαγμα”, όπως είχε δεσμευτεί και ο Πρωθυπουργός. Υπενθυμίζουν ότι το ίδιο έγινε με την παραχώρηση των Αγίων Αποστόλων το 2012, των Τάφων των Βενιζέλων και του πρώην Ξενία ενώ αναφέρουν και το παράδειγμα της παραχώρησης του στρατοπ0έδου Κόδρα στο Δήμο Καλαμάτας χωρίς αντάλλαγμα.

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

Πάγια θέση, εδώ και δεκαετίες, των Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων, των πολιτών και των συλλογικοτήτων των Χανίων, ήταν και είναι η κατά πλήρη κυριότητα παραχώρηση και στο σύνολό του, του στρατοπέδου Μαρκοπούλου για κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις δηλαδή ως χώρου πρασίνου, αναψυχής, ήπιας άθλησης και ενός σχολείου.

Θεωρούμε πως η θέση αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη και σε αυτήν πρέπει να επιμείνουμε.

Διεκδικούμε μαζί με τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες:

  1. Την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού,
  2. Την παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα του στρατοπέδου στο Δήμο Χανίων , με νομοθετική ρύθμιση, και τη μεταγραφή της έκτασης στο κτηματολόγιο, όπως έγινε το 2012 με τους Αγίους Αποστόλους, τους Τάφους των Βενιζέλων και της έκτασης του πρώην Ξενία.
  3. Την εναρμόνιση του Γ.Π.Σ με βάσει τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις του χώρου αυτού
  4. Τον προγραμματισμό, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συστράτευση φορέων και πολιτών, δυναμικών κινητοποιήσεων προς τη κατεύθυνση αυτή.

Προτείνουμε:

Tη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, και συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για την εκ νέου διαπραγμάτευση με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας στο πλαίσιο των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και των διαχρονικών διεκδικήσεων των Χανιωτών ,για παραχώρηση της πλήρους κυριότητας του συνόλου του στρατοπέδου και όχι της εκμίσθωσης της έκτασης με οικονομικό αντάλλαγμα.

Να θυμίσουμε πως με το Ν.4514/30-01-2018 παραχωρήθηκε χωρίς αντάλλαγμα για 99 χρόνια τμήμα του στρατοπέδου Κόδρα, 171στρεμμάτων στο Δήμο Καλαμαριάς για την αξιοποίηση του, ως χώρου αστικού πρασίνου.

Από την Δημοτική Παράταξη “Χανιά μαζί για τον Δήμο μας”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...