20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παρουσίαση βιβλίου «Εκκλησία και αγώνες της Κρήτης 1856-1905»

Ημερομηνία:

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου,  η παρουσίαση του βιβλίου «Εκκλησία και Αγώνες της Κρήτης 1856-1905» του π. Μιχάλη Βλαβογιλάκη, που διοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό και τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαο Παπαδάκη. Ομιλητές θα είναι οι Ανδρέας Νανάκης, Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Καθηγητής Τμ. Θεολογίας του Α.Π.Θ. και ο Σταμάτης Αποστολάκης, Δάσκαλος – Λαογράφος.

Αντιφώνηση θα κάνει ο συγγραφέας, π. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης.

Το βιβλίο αποτελεί έκδοση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και των εκδόσεων Ι. ΣΙΔΕΡΗ.

Στο σημαντικό αυτό έργο, το πολύτιμο υλικό των ιστορικών πηγών αποκαλύπτει όλες τις επαναστατικές κινήσεις για την απελευθέρωση της Κρήτης από τον οθωμανικό ζυγό (1856-1905) και επιβεβαιώνει την εντυπωσιακή συμμετοχή του ορθοδόξου κλήρου σε κάθε κοπιώδη και πεισματική προσπάθεια για την τελική δικαίωση των πολύχρονων αγώνων του Κρητικού λαού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...