17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Παρουσίαση: Ο Λαβύρινθος της πολυσυλλεκτικής ομάδας ΤERRA INSOLA

Ημερομηνία:

Η Ομάδα Terra Insola Έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αφηγηματικού, σχεδιαστικού, κατασκευαστικού, ρομποτικού και σκηνοθετικού πειράματος που υλοποιήθηκε στα πλαίσια δημιουργικού εργαστηρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, από τις 7 Ιουνίου 2013.

Το συλλογικό εγχείρημα των επιστημονικών αφηγητών του Terra Insola (πειραματικοί αρχαιολόγοι, αναγεννητικοί μηχανικοί, μυθολόγοι του αφύσικου, και φυσιολόγοι του άνομου) εξερευνά την μυθική φιγούρα της Αριάδνης ως το αρχέτυπο του σύγχρονου πολίτη και στοχαστή που επανεφεύρει τον εαυτό της, σε μια Ουτοπία της ρουτίνας της ελευθερίας της, καταμεσής του «Προτεκτοράτου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ομάδα του Terra Insola θα παρουσιάσει το έργο της στα πλαίσια μιας έκθεσης στον χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου «Χρυσόστομος», η οποία θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 19:30 και θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 23:00, με δυνατότητα επίσκεψης τις επόμενες 5 μέρες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει :

–          ένα έργο τέχνης 20 τετραγωνικών μέτρων και 6 μέτρων ύψους, το οποίο αποτελεί το καταφύγιο της μυθικής φιγούρας της Αριάδνης

–          ένα ρομπότ 1,5 μέτρου (ο ‘Demoiselle’)

–          πρωτόκολλο πρόσβασης σ’έναν προστατευμένο αρχαιολογικό χώρο – ομαδικές εναλλασσόμενες και καθοδηγούμενες επισκέψεις ανά 5 λεπτά

–          χορωδιακούς αγορητές που ψιθυρίζουν την ιστορία της δομής και της Αριάδνης

–          δημόσιο λόγο στο δρόμο με ανθρώπινη σήμανση

–          διάσκεψη με έναν ομιλητή o οποίος θα επαναδιατυπώσει το μύθο της Αριάδνης με το περιεχόμενο της έκθεσης

–          αποσπάσματα της ταινίας και τη διαδικασία δημιουργίας του έργου που θα βρίσκεται σε φάση μονταρίσματος (editing) και μετά-παραγωγής (post-production)

–          μικρό κέρασμα που θα ενσωματωθεί ως μέρος της έκθεσης

Οργανωτής:

Δημιουργική ομάδα Terra Insola αρχιτεκτόνων, κατασκευαστών, συγγραφέων, μηχανικών ρομποτικής,σκηνοθετών:

"google ad"

Kαθηγητές Francois Roche, Ezio Blasetti, Stephan Henrich, Camille Lacadee, Danielle Willems, Λυδία Καλλιπολίτη και Ανδρέας Θεοδωρίδης με τους Johnny Boquet-Boone, Cecil Barnes, Danielle Griffo, Hasti Valipour Goudarzi, Gary Edwards, Martin Lodman, Maximiliam Lauter, Melodie Yashar, Shalini Amin, Pierre Bourdareau, George Avramides, George Louras, Jonathan Requillo, Αλεξάνδρα Σαράντη, Raquel Sanchis Ulacia, Luis Felipe Paris, Robinson Strong, Kim Se Hyun, Λεωνίδας Λεονίδου, και Lorenzo Villagi. Τοπικοί συνεργάτες υπήρξαν οι Γιάννης Αποστολόπουλος, Άγγελος Θεοδωρίδης, Ματθαίος Λιοδάκης, Γιάννης Παπατάκης, Δημήτρης Μαριδάκης, Νίκος Γεωργιαδάκης, Αθανασία Ζώτου, Μαρία Φουράκη, Δημήτρης Ξενάκης, Αχιλλέας Παπακώστας, Θοδωρής Παπαδουλάκης, Αλέξης Κουβαριτάκης, Γιώργος Καλλιγέρης, Αλέξανδρος Βαζάκας, Ζέτα Χρυσαφάκη, Αλέξανδρος Μηχαηλίδης, Πετρουλάκης Αντώνης, Παντελής Πετσετάκης, Παναγιώτης Σημαντηράκης, Δημήτρης Μιχελογιάννης, Κυριάκος Παπαδάκης, Ρούλα Οικονομάκη και η ηθοποιός Κική Ριζου.

Συνδιοργανωτές: Columbia University [GSAPP, Graduate School of Architecture, Planning and Preservation], ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ- Τμήμα Χανίων, ‘Eνωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Περιφέρεια Κρήτης- Περιφεριακή Ενότητα Χανίων, Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Χορηγοί: ANEK Lines, INKA, ΕΤΑΝΑΠ, ΒΙΟΧΥΜ ΑΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ