15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παρουσίαση του έργου «Fertenergy» στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Το έργο «Παραγωγή Οργανικών Λιπασμάτων και Βιοκαυσίμων από τα απόβλητα ελαιοτριβείων-Fertenergy», θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, στο Ηράκλειο, οι Enviroplan AE, Aνέλιξης Συμβουλευτική ΟΕ, Ένωση Πεζών Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης και το ΑΠΘ.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9), στις 18.00 το απόγευμα.

Παράλληλα τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 και ώρα 10.00 πμ, θα γίνει στο ελαιοτριβείο της Ένωσης Πεζών στο Αλάγνι, παρουσίαση της Πιλοτικής Μονάδας που κατασκευάστηκε στα πλαίσια του έργου. Η μονάδα, όπως σημειώνεται, θα παραμείνει ανοιχτή και προσβάσιμη στο κοινό από τις 09.00 μέχρι τις 13.00.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη και αξιολόγηση – περιβαλλοντικά και οικονομικά –μιας διαδικασίας που θα επιτρέπει την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ μετατροπή των υπολειμμάτων και παραπροϊόντων που παράγονται από τα ελαιοτριβεία (καθώς και άλλων αγροτικών υπολειμμάτων) σε στερεά βιοκαύσιμα που μπορούν να αξιοποιηθούν στην παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, καθώς και σε οργανικά λιπάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη γεωργία. Κεντρικό καινοτόμο στοιχείο της διαδικασίας είναι η αξιοποίηση της πλέον διαθέσιμης πηγής ενέργειας στην Ελλάδα – και γενικά στη Μεσογειακή λεκάνη – αυτή του ήλιου, και της από αυτή πηγάζουσας τεχνολογίας της ηλιακής ξήρανσης.

Το έργο Fertenergy υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης Εθνικής Εμβέλειας «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013» και συγχρηματοδοτείται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΠΑΝ ΙΙ και των Περιφερειών μεταβατικής στήριξης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007—2013.

Αναλυτικότερα εδώ το σχετικό πρόγραμμα και η πρόσκληση

agronews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...